Shadow

Belangstelling campervakanties in Canada naar recordhoogte voor 2017

campertravelhomeDe belangstelling voor een campervakantie in Canada in 2017 is in de laatste 30 jaar bij camperreisorganisatie Travelhome niet eerder zo hoog geweest. Hoewel dit land ook de afgelopen 5 jaar in verschillende maanden zelfs Amerika als camperbestemming van de troon stoot, overtreffen de huidige groeicijfers voorgaande topjaren.

‘De groei in het aantal Canadaboekingen voor volgend jaar is momenteel ongeveer 20% ten opzichte van 2016 en daarmee een record,’ aldus Travelhome directeur Perry van de Wiel. Factoren die een rol spelen zijn onder meer de gunstige koers van de Canadese dollar en de lage olieprijzen waardoor de pakketreisprijzen lager liggen, een uitbreiding van de vliegverbindingen tussen Nederland en Canada, een groter aanbod van huurcampers bij meerdere verhuurders, de zonsverduistering in Amerika op 21 augustus, herhalingsbezoek en de viering in 2017 van 150 jaar Canada.

Factoren van invloed op campervakanties

Prijzen van internationale pakketreizen wordt mede vastgesteld door de koers van de dollar en de olieprijzen. Beide staan nu dermate laag dat de reissommen zo’n 5% procent lager liggen dan voor 2016. Behalve met de nieuwe vlucht van KLM naar Edmonton is het vluchtaanbod naar Canada voorts uitgebreid met de nieuwe Air Canada vlucht naar Toronto. Voor wie bereid is om een overstap te maken op een Amerikaanse luchthaven, komt over het algemeen nog iets goedkoper uit. Daarnaast is het camperarsenaal van verschillende verhuurders zoals Traveland, Cruise Canada en Fraserway flink uitgebreid.

Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Canadese Federatie in 2017, is toegang tot alle nationale parken en historic sites volgend jaar gratis. ‘Een leuke geste van de regering en een aardige besparing op de kosten ter plekke omdat een pas bijna 50 euro per persoon kost,’ stelt Van de Wiel. Wil je toch met de camper door Canada, maar is er geen camper meer te krijgen? Huur dan een camper in Amerika net over de grens.

Lees ook: 21 tips voor camperen door Amerika

Ook de zonsverduistering die volgend jaar in Amerika te zien is op 21 augustus draagt bij aan de boekingshausse. De solar eclipse is onder andere te beleven in de staten Oregon, Idaho, Montana en Wyoming die op relatief korte afstand van de Canadese grens liggen. Met een ESTA visum mag men met een camper vanuit Canada naar Amerika rijden. Reisgidsenuitgever Lonely Planet doet eveneens een duit in het zakje om de populariteit van het land verder omhoog te krikken. In hun toptien van meest favoriete vakantielanden in 2017 plaatsen zij Canada op de eerste plaats.

Herhalingsbezoek camperaars

Amerika wint het wel van Canada wanneer het aankomt als bestemming voor de allereerste intercontinentale campervakantie. Van de Wiel: ‘Maar indirect profiteert Canada daarvan want veel vakantiegangers kiezen dan voor hun tweede camperreis voor een andere indrukwekkend camperland: Canada. Voor Nederlandse vakantiegangers zijn British Columbia en Alberta de populairste bestemmingen, voor Belgen is daarnaast Quebec ook een geliefde provincie. Een liter diesel kost in Canada momenteel ongeveer €0,72. Voor wie zich wil oriënteren op een campervakantie naar Canada of Amerika, kan zich aanmelden voor een informatiedag die de reisorganisatie op zaterdag 12 november in hun kantoor in Geldrop organiseert.

Het volledige camperaanbod staat  op de website Travelhome. De camperspecialist biedt campervakanties aan in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, Argentinië en Chili. In Amerika zijn er inmiddels 26 ophaallocaties verspreid over het hele land. In Europa worden IJsland, Noorwegen, Zweden en Spanje aangeboden.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *