Shadow

Holland America Line in 2016 met drie schepen vanuit Nederland

cruisen met de ms KoningsdamCruisen met Holland America Line vanuit Nederland wordt in 2016 nog makkelijker. Het nieuwe ms Koningsdam krijgt Amsterdam als thuishaven. Het ms Rotterdam blijft vanuit Rotterdam varen en het ms Prinsendam vanuit IJmuiden. Dit is de eerste keer in de lange geschiedenis van de rederij dat drie schepen hun thuishaven hebben in Nederland en er vanuit alle drie de cruisehavens in Nederland wordt gevaren.

“We hebben geluisterd naar wat onze gasten willen voor het eerste zomerseizoen van het ms Koningsdam, en we hebben er fantastische routes van gemaakt naar de mooiste havens van Europa”, aldus Orlando Ashford, President bij Holland America Line dinsdag tijdens een persbijeenkomst in Amsterdam. “Er zijn geen betere bestemmingen te bedenken voor ons nieuwste schip dan de Noorse fjorden, het prachtige St. Petersburg en het fascinerende IJsland. De reizen naar het Middellandse zeegebied die momenteel al boekbaar zijn, zijn zeer populair dus we raden onze gasten aan op tijd te boeken. ”

Routes ms Koningsdam

Na de reeks van 7- en 12-daagse afvaarten in het Middellandse Zeegebied, vaart het ms Koningsdam (2.650 passagiers) vanuit Civitavecchia (Rome, Italië) naar Amsterdam, haar thuishaven voor de zomer van 2016. Op weg naar Amsterdam maakt het schip een stop in Rotterdam, om ook hier de nieuwste aanwinst van de vloot te tonen. Vanuit Amsterdam maakt het ms Koningsdam 12 rondreizen naar Noorwegen, de Baltische staten en IJsland. De Koningsdam zomerroutes zijn, evenals de andere Europa routes voor de zomer 2016, vanaf begin februari boekbaar bij onder meer CruiseReizen.nl.

Cruise vanuit Amsterdam naar Noorwegen en Britse eilanden

Vanuit Amsterdam maakt het ms Koningsdam in juni, juli en augustus, afwisselende 7- en 14-daagse cruises naar Noorwegen met onder andere stops in Flam, Stavanger, Kristiansand en Oslo. Na het Noorwegen avontuur vervolgt het nieuwste Holland America Line schip haar weg naar de Britse eilanden voor een 14-daagse cruise via onder andere Newcastle (Engeland), Invergordon (Inverness, Schotland) en Akuruyri (IJsland).

Cruise van Amsterdam naar Italië

Aan het einde van het seizoen vaart het ms Koningsdam van Amsterdam terug naar Civitavecchia. Tijdens deze 12-daagse cruise maakt het schip stops in onder andere Engeland, Gibraltar, Portugal en vier havens in Spanje. Op 24 oktober steekt het schip de Atlantische oceaan over voor de 14-daagse cruise naar Fort Lauderdale (Florida) met stops in onder andere Alicante, Malaga (Granada) en Huelva (Sevilla, Spanje) en Funchal (Madeira).

Routes ms Rotterdam & ms Prinsendam

Holland America Line is ook in de andere twee Nederlandse havens vertegenwoordigd. In de zomer van 2016 maakt het ms Rotterdam 9 rondreizen vanuit haar thuishaven Rotterdam, onder andere een 91-daagse Azië cruise, een 7-daagse Noorse Fjorden cruise en een 14-daagse cruise naar de Noordkaap. Het kleinste schip van de Nederlandse vloot, het ms Prinsendam, heeft IJmuiden als thuishaven en vaart 6 rondreizen, variërend van 14 tot 20 dagen naar de Noordkaap, de Baltische staten en de fjorden.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *