Shadow

Het Münsterland 2014: accommodatiebrochures voor elk type vakantieganger

Geheim MunsterlandHet Münsterland heeft een nieuw soort accommodatiebrochure ontwikkeld dat zich op het type vakantieganger richt. Vanaf eind januari zijn er vier verschillende brochures verkrijgbaar. Eentje met accommodaties voor fietsers, eentje voor ruiters, een derde voor mensen die een korte vakantie hebben gepland en ten slotte eentje met vakantiewoningen en gezinsaccommodaties. Zo weet je zeker dat je een accommodatie boekt die optimaal bij jouw wensen aansluit. Alle gidsjes zijn verkrijgbaar in een handig formaat dat gemakkelijk kan worden meegenomen.

Fietsparadijs

4.500 km bewegwijzerde fietspaden door het meestal vlakke, maar zeer afwisselende landschap maken van het Münsterland een fietsparadijs. Talrijke bezienswaardigheden onderweg, zoals kastelen en oude boerderijen, vormen een welkome afwisseling. Het hoogtepunt is en blijft de 100 Schlösser Route, de ‘koningin’ onder de Duitse fietsroutes. Omdat e-bikes ook in het Münsterland steeds populairder worden, zijn er inmiddels de nodige oplaadpunten. Het huren van een e-bike is op veel plaatsen mogelijk.

Passie voor paarden

Met meer als 100.000 paarden kan de streek zich terecht Paardenregio Münsterland noemen. Nergens zijn zoveel mensen met de ruitersport bezig als hier. Er zijn meer dan 1.000 km ruiterpaden, talrijke rijscholen en paardenboerderijen. Ook worden er hippische evenementen met een internationale uitstraling georganiseerd. Geen wonder dus dat het Münsterland jaarlijks veel paardenliefhebbers trekt.

Een greep uit de evenementen in het Münsterland in 2014:

 • Sattelfest 2014 | 27 april
  Met het traditionele ‘Sattelfest’ wordt elk jaar het fietsseizoen in het Münsterland geopend. In talrijke plaatsen in het fietsparadijs worden leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd.
 • RennFietsen Tour Münsterland | hemelvaartweekend 29 mei t/m 1 juni
  Het is alweer de 5de keer dat deze vierdaagse fietstocht wordt gehouden. De deelnemers leggen de ca. 600 km dwars door het Münsterland af op de racefiets. De opbrengst gaat naar een goed doel.
 • Sparkassen Münsterland GIRO 2014 | Dag van de Duitse eenheid 3 oktober
  Uitgegroeid tot het hoogtepunt van de wielerkalender in de grensregio. Bekende nationale en internationale wielrenners koersen door het Münsterland, met maar één doel: als eerste finishen in Münster. Duizenden amateurs maken van het ‘Jedermann-Rennen’ een feestelijke happening.
 • Festival Trompetenbaum & Geigenfeige | 14 juni t/m 7 september
  Achter de fantasievolle naam Trompetenbaum & Geigenfeige (trompetboom & vioolbladplant) verbergt zich een zomer vol concerten in tuinen en parken in het Münsterland. Sommige tuinen zijn normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk. Ook in Nederland zullen enkele concerten plaatsvinden.

Dit artikel maakt deel uit van de special Het Geheim over de Grens

“Mede mogelijk gemaakt door: www.deutschland-nederland.eu”

Sharing is caring!