Shadow

Geld Terug-garantie essentieel voor nieuwe vakantieboekingen 2021

Steeds meer reisorganisaties bieden Geld Terug-garantie bij een negatief reisadvies. Dit lijkt – samen met andere soepele boekingsvoorwaarden – essentieel om het vertrouwen van de Nederlandse vakantieganger terug te winnen. Dit concludeert reisplatform 27vakantiedagen.nl na onderzoek onder alle grote reisaanbieders.

Geld-terug-garanties kunnen consumenten verleiden om te boeken voor de vakantie van 2021 ©  27vakantiedagen.nl
Geld-terug-garanties kunnen consumenten verleiden om te boeken voor de vakantie van 2021 © 27vakantiedagen.nl

Ondanks het vele aanbod van Geld Terug-garanties, loopt het aantal nieuwe vakantieboekingen voor 2021 nog niet bepaald storm. Sinds premier Rutte eerder deze maand opriep om geen reizen te boeken tot en met halverwege maart, is de omzet bij veel reisorganisaties zo goed als stilgevallen. “Ook voor de zomervakantie van 2021 kijken veel mensen de kat uit de boom”, zegt Johannes Keuning van 27vakantiedagen. “Normaalgesproken is de donkere periode na kerst en oud en nieuw een belangrijk vroegboek-moment; in januari en februari verdient de reisbranche een groot deel van zijn omzet. Dat zal nu anders zijn, zeker wat vliegvakanties betreft. We zien momenteel eigenlijk alleen campingboekingen een beetje op gang komen.”

Soepele boekingsvoorwaarden kunnen vertrouwen consument aanwakkeren

Vertrouwen lijkt het toverwoord om de consument weer aan het (vroeg)boeken te krijgen. Daarom zetten reisorganisaties nu vol in op het bieden van Geld Terug-garantie en andere soepele boekingsvoorwaarden. Keuning: “Vanwege de onzekerheid zit niemand meer op vouchers te wachten. De hoop is dat mensen wel durven te boeken als ze gegarandeerd hun geld terugkrijgen. Ook als de vakantie onverhoopt niet doorgaat vanwege een negatief reisadvies. Behalve de Geld Terug-garantie, zijn lagere aanbetalingen en kosteloos omboeken tot kort voor vertrek voor komend seizoen essentiële boekingsfactoren.”

Transparante communicatie

Naast soepele boekingsvoorwaarden, moeten er volgens Keuning nog meer barrières weggenomen worden om het consumentenvertrouwen terug te winnen. “Boek alleen bij SGR-aangesloten reisorganisaties, zodat je ook van je geld verzekerd bent bij een faillissement. Ook merken we dat er veel onduidelijkheid heerst rondom het beleid van reisorganisaties met betrekking tot het coronavaccin. Het is aan de reisbranche om hier transparant over te communiceren.”

Overigens verwacht Keuning niet dat verplichte vaccinaties komende zomer aan de orde zijn voor vliegvakanties. “Sowieso niet voor vluchten binnen de EU. De meeste mensen kunnen tegen die tijd nog niet eens gevaccineerd zijn, al zouden ze het willen. Bovendien zou het een te grote kostenpost voor luchtvaartmaatschappijen worden, zeker gezien hun huidige financiële situatie”, aldus Keuning.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.