Shadow

Galtür: skiën in een kindvriendelijk skigebied in Silvretta Arena

Skigebied Galtür in het Paznauntal in Tirol wordt al jaren bedolven onder prijzen, onder meer voor beste familie skigebied.

Galtur
Galtur © TVB Paznaun-Ischgl

Skigebied Galtür telt veertig kilometer pisten, maar omdat het onderdeel uitmaakt van de grote Silvretta Skiregion, kunnen ook kilometervreters goed uit de voeten.

Galtur: een skigebied, zes sectoren

Het Silvapark, zoals het skigebied van Galtür heet, is zo ontworpen dat in alle wintersportbehoeften wordt voorzien. De zes verschillende sectoren bieden faciliteiten voor zowel skiërs, snowboarders, freeriders als langlaufers.

In de sectoren ‘Zwergerlwelt’ en ‘Adventure’ hebben kinderen het alleenrecht. Lekker spelen in de sneeuw of de eerste meters, met of zonder hindernissen, op de latten maken. In de derde sector, ‘Action Park’, gaan de acrobaten aan het werk. Glijden over een rails, een perfecte jump of de buckelpiste, niks is hier te gek. ‘Heldenreich’ in sector 4 is voorbehouden aan zeer goede skiërs en snowboarders; veeleisende pistes en freeriden in de diepe sneeuw. Bovendien vind je hier drie skiroutes. In de laatste sector ‘High & Nordic’ vinden wintersporters alle mogelijkheden voor langlaufen, skitouren en sneeuwschoenwandelingen.

Skiën in Galtür: skigebied in de Silvretta Skiregion

Wie niet genoeg heeft aan het eigen skigebied van Galtür kan ook gaan skiën in de andere dorpen van de Silvretta Skiregion, zoals See, Kappl, het populaire Ischgl en het in Zwitserland gelegen Samnaun. De Silvretta Skiregion telt 351 kilometer skipisten. Samnaun en Ischgl vormen binnen de Silvretta Skiregion de Silvretta Arena die 238 kilometer skipisten telt. Bekijk de interactieve pistenkaart van Galtuer. Hotels in Galtür zijn te boeken bij onder meer Chalet.nl (appartementen in Galtür) en TUI. Bekijk wintersporthotels elders in Oostenrijk.

Skigebied Galtür: familie skigebied bij uitstek

Galtür staat bekend als een echt familie skigebied. Galtuer kreeg in de winter van 2010/2011 een gouden beoordeling van de Skiarea Test voor het kinderskiprogramma en brons in de categorie ‘familie-skigebied’. Tevens is Galtür de winnaar in de categorieën ‘piste-onderhoud’ en ‘piste-onderhoud voor nachtskiën’. Het Duitse platform snowonline.de bekroonde het Silvapark Galtür met het ‘loipen keurmerk’. Het ‘Konsumenten magazine’ gaf Galtür erkenning in de categorie ‘familietarieven’. Alpensicht.com gaf 5 sterren voor ‘familievriendelijkheid’ en Skigebiete-Teste.de benoemde Galtür tot ’Top voor gezinnen’.

Skipassen in Galtur

In Galtur wordt gewerkt met een voorseizoen, een hoogseizoen (vanaf kerst tot en met de eerste week van januari), een tussenseizoen tot en met eind januari, een tweede hoogseizoen van eind januari tot en met begin april en een naseizoen. U kunt kiezen uit een Silvretta Park-skipas (ok wel Silvapark skipas genoemd) en de Silvretta Skipas. De Silvrettapark skipas is alleen geldig in skigebied Galtür. De Silvretta Skipas is geldig in het hele Paznauntal en in Samnaun. Kinderen tot acht jaar skien gratis onder begeleiding van een volwassene. Kinderen tot zeventien jaar betalen een kindertarief en jongeren van zeventien tot negentien jaar betalen een jeugdtarief (allen Silvapark skipas). Voor zestigplussers geldt een seniorentarfief. Ook zijn er goedkopere gezinsskipassen verkrijgbaar. Voor de Soppalift zijn ook goedkope puntenkaarten verkrijgbaar. Die optie is interessant voor beginners die in Galtur gaan skiën. Met de Silvapark familieskipas ontvangen gezinnen met kinderen tot 19 jaar kortingen die kunnen oplopen tot 30%.

Skischolen in Galtur

Galtur heeft twee skischolen: skischool Galtur verzorgt ook kinderopvang in Siggi Kinderland bij de verzamelplaats. Kinderen hebben voor Siggi’s Kinderland geen skipas nodig. De andere skischool in Galtür is Skischool Snow Alpin.

Skiën en meer In Galtuer

kunt u behalve skien en snowboarden kunt u in Galtur paragliden, schaatsen, aan curling doen, arresleetochten maken en sneeuwschoenwandelen. Galtur telt 74 kilometer aan langlaufloipen en achttien kilometer aan hoogteloipen. In het winterseizoen 2011-2012 kunt u voor het eerst ook ’s avonds langlaufen in Galtur. De 60 kilometer winterwandelroutes lopen parallel aan de langlaufloipen. Voor kinderen is er naast het sport- en cultuurcentrum een 200 meter lange kinderrodelbaan. In dat sport- en cultuurcentrum kunt u zwemmen in het Erlebnisbad, bowlen en wandklimmen. Bij het dalstation van de Birkhahnbahn is een kindercrèche voor kinderen vanaf twee jaar.

Dit artikel maakt deel uit van de special ‘Wintersport in het Paznauntal

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *