Shadow

Fjord Line nieuwe sponsor van de WK-Wielrennen 2017

Fjordline sponsors@Fjord Line
Fjord Line sponsort WK wielrennen Bergen

De wereldkampioenschappen wielrennen op de weg worden dit jaar van 17 tot en met 24 september georganiseerd in het Noorse Bergen. Het comité Bergen 2017, die de WK dit jaar mag organiseren, en de Noorse ferryrederij Fjord Line hebben een deal gesloten, waarbij Fjord Line officiële sponsor is geworden van het wielerfestijn.

Bergen 2017 en Fjord Line zullen gezamenlijk optrekken, waarbij Fjord Line als de officiële sponsor zal worden gepromoot, zowel op weg naar als tijdens de WK. Met de sponsordeal is een bedrag van één miljoen Noorse kronen (circa € 108.000) gemoeid.

Fjord Line zal naast een financiële inbreng tevens het transport van Frans hekwerk voor haar rekening nemen. Maar liefst 45 kilometer aan hekken zal  van het vaste land van Europa naar Bergen worden vervoerd, waarbij de moderne ferryrederij het laatste deel van het transport zal regelen: van het Deense Hirstshals naar het Noorse Bergen.

Fan-zone tijdens de kampioenschappen

Ook zal Fjord Line de HSC Fjord Cat naar Bergen sturen om deel te nemen aan de festiviteiten. Fjord Cat is een supersnelle catamaran met een topsnelheid van 38 knopen (circa 70 km/h) en is daarmee de snelste verbinding tussen het Europese vasteland en Noorwegen. De catamaran zal tijdens de kampioenschappen aanleggen langs de Festningskaien en gebruikt worden in de zogenaamde Fan-zone, waar bezoekers gastvrij zullen worden ontvangen en onderhouden. De locatie is niet alleen fraai gelegen, maar bevindt tevens langs het parcours waar de renners en rensters tientallen keren langs zullen komen. Er staan twaalf evenementen op het programma op een behoorlijk heuvelachtig parcours.

“We zijn uitermate gelukkig dat we deze deal hebben kunnen sluiten. Fjord Line verzorgt een van de belangrijkste verbindingen van het vasteland van Europa naar Noorwegen. Al in Denemarken zullen de bezoekers merken dat ze op weg zijn naar de WK”, aldus Harald Tiedemann Hansen, President van Bergen 2017.

“De WK Wielrennen is een van de grootste sportevenementen ter wereld. Toen bekend werd dat deze naar Bergen zouden komen, een van de havens waarop Fjord Line vaart, wilden we hier natuurlijk onderdeel van uitmaken”, zegt Director of Sales Kristian Valaker van Fjord Line.

Over Fjord Line

De moderne Noorse rederij Fjord Line werd in 1993 opgericht en heeft momenteel rond de 600 medewerkers. Fjord Line zorgt voor een snel, comfortabel en betaalbaar transport tussen Noorwegen en de rest van Europa, zowel op het gebied van vrachtvervoer als passagiersvervoer. De veerverbindingen vinden plaats op routes tussen de Noorse havensteden Bergen en Stavanger en het Deense Hirtshals, als ook tussen Hirtshals en het Noorse Langesund. Ook tussen Sandefjord, Noorwegen en Strömstad, Zweden worden een verbinding onderhouden. Meer informatie, dienstregeling en boeken op www.fjordline.com/.

 

 

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!