Shadow

Europa-Park uitgeroepen tot beste pretpark van Europa

© Europa-Park
© Europa-Park

Op vrijdag 11 april is Europa-Park tijdens de Diamond Theme Park Awards-uitreiking tot beste attractiepark van Europa uitgeroepen. De 40.000 stemmers verkozen tevens hotel Colosseo van Europa-Park tot beste verblijfsaccommodatie bij een Europees park.

De Diamond Theme Park Awards werden voor de vierde keer georganiseerd door diverse Belgische en Nederlandse attractieparksites. Bij dawards kunnen liefhebbers van pretparken en dierentuinen stemmen op hun favoriete attracties, evenementen en parken. Een vakjury maakt een voorselectie. Dit jaar namen 40.000 mensen deel aan die stemming. In Nederland viel vooral de Efteling en in België Plopsaland in de prijzen.

Twee awards voor Europa-park

Op Europese schaal was het in het Zwarte Woud gelegen Europa-Park de grote winnaar. Tijdens de bijeenkomst in Plopsaland kon Europa-Park uit handen van Karen Staley, vice-president Europa van de International Association of Amusement Parks and Attraction (IAAPA, de wereldwijde organisatie van attractieparken en toeleveranciers), maar liefst twee awards in ontvangst nemen. In de categorie ‘beste attractiepark van Europa’ kreeg Europa-Park meer stemmen dan de Efteling (2e) en Disneyland Parijs (3e). In de categorie ‘beste slaapgelegenheid bij een park’ gingen de meeste stemmen naar het in Italiaanse stijl gethematiseerde hotel van Europa-Park: Colosseo. Henk Groenen die Europa-Park in de Benelux vertegenwoordigt: “We zijn zeer ingenomen met deze prijzen. Deze awards betekenen veel voor ons juist omdat we deze hebben gekregen van parkliefhebbers die ieder jaar meerdere parken in Europa bezoeken en dus over vergelijkingsmateriaal beschikken”.

Sharing is caring!