Shadow

Europa-Park opent weer de poorten

Na meer dan zes maanden sluiting opent Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark, op 21 mei 2021 weer de poorten. Ook de zes themahotels, het Camp Resort, de camping en de virtual reality-attractie YULLBE  gaan die dag weer van start.

Europapark
Achtbaan in Europapark ©Europapark

Europa-Park is aangewezen als modelproject en mag openen vanwege de gunstige infectiecijfers in de regio van het park. Bezoekers kunnen vanaf vrijdag weer genieten van de architectuur, gastronomie en vegetatie in 15 Europese themagebieden. Op een enkele kinderattractie na zijn alle attracties geopend en staan er een viertal shows op de planken. Ook presenteert het park weer enkele nieuwigheden.

Europa-Park’s tweede park, waterpark Rulantica, hoopt binnenkort weer waterliefhebbers te kunnen ontvangen.

Net als afgelopen jaar dienen bezoekers te beschikken over een ticket op datum en is een medisch of FFP2-masker verplicht in de attracties, binnenruimtes, wachtrijen en overal waar men geen 1,5 meter afstand kan houden. Naast een identiteitsbewijs dient men eveneens een toestemmingsbewijs te kunnen tonen. Dit kan een van de volgende drie documenten zijn:

  1. Officieel erkende negatieve coronatest (PCR- of sneltest); maximaal 24 uur oud bij aankomst, voor iedereen vanaf 6 jaar (geen zelftest).
  2. Officieel vaccinatiebewijs/paspoort; de volledige vaccinatie dient meer dan 14 dagen geleden afgerond te zijn.
  3. Positieve PCR-test; minstens 28 dagen en maximaal 6 maanden oud. Is de uitslag ouder dan moet je het officiële vaccinatiebewijs meebrengen.

Omdat de testmogelijkheden ter plaatse beperkt zijn, wordt geadviseerd om vooraf een negatieve test geregeld te hebben.

Weinig risico op verspreiding coronavirus

Vorig jaar heeft Europa-Park 2,5 miljoen bezoekers ontvangen en zijn er geen besmettingen gemeld. Dit jaar wordt het risico op verspreiding van het coronavirus wederom tot een minimum beperkt.

Het aantal bezoekers is voorlopig begrensd en door registratie kan in geval van besmetting met medebezoekers contact worden gezocht. In restaurants en wachtrijen zijn afstandsmarkeringen aangebracht. Medewerkers zorgen voor extra reiniging en desinfectie en voor bezoekers staan voldoende desinfectiepunten ter beschikking. Er is zelfs handwas-attractie ontwikkeld.

Ook digitaal zijn er voorzieningen getroffen. Met de app VirtualLine kunnen bezoekers virtueel aanschuiven bij een attractie. Met een andere app, Distance Radar (alleen voor Android), kan de bezoeker op speelse wijze op de afstandsregels letten tijdens het parkbezoek. Bij voldoende afstand maakt hij meermaals per dag kans op een vip-pas voor een attractie met VirtualLine. Europa-Park wordt bij dit modelproject begeleid door het universitair Ziekenhuis van Freiburg.

Lekker naar Europa-Park

Boek je vakantie in Europa-Park bij TUI en De Jong Intra.

Kijk voor campings in Duitsland bij ANWB-campings. Vakantieparken in Duitsland vind je bij Landal. Boek een vakantiehuis in Duitsland bij Novasol.

Kijk hier voor de laatste reisadviezen van de Nederlandse overheid

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief!

Waardeer dit artikel post
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.