Ervaar de smaak van Valencia tijdens Cuina Oberta 2015

Geplaatst door Redactie op 11 juni 2015 om 17:02 in de categorie Beurzen en evenementen

Valencia LRValencia is dé ultieme stedentrip bestemming in juni. Niet alleen vanwege de gezellige oude stadskern, de prachtige moderne architectuur, de vele zonuren en de brede zandstranden, maar vooral omdat het een waar paradijs is voor foodies! Gezellige tapasbarretjes in El Carmen, authentieke paella restaurants aan het strand, hippe eetcafés in de wijk Ruzafa en culinaire Spaanse sterrenrestaurants in het centrum, Valencia heeft het allemaal! Van 18 tot 28 juni is het Restaurantweek.

Authentiek Valencia

Valencia is een waar paradijs als het om eten gaat. De authentieke Spaanse cultuur is nog aanwezig in de hele stad en vooral terug te vinden in de vele restaurantjes. Tapasbarretjes zijn hier in overvloed en allemaal even lekker en betaalbaar. Voor mensen die niet kunnen kiezen is er zelfs een begeleide tapastour die je meeneemt naar verschillende plekken in de oude binnenstad van Valencia. Paella komt oorspronkelijk uit Valencia, dus ook dit gerecht is overal in de stad te vinden. De leukste paella restaurantjes vindt je aan het strand of in het natuurpark Albufera. Behoefte aan een lekker drankje? Plof dan neer op een van de vele terrasjes in de stad en bestel een Horchata, een typisch Valenciaans drankje gemaakt van aardamandelen. Of wat dacht je van een Agua de Valencia? Een cocktail gemaakt van verse sinaasappelen uit de stad.

Sun en Fun vanaf €39,-

 

Cuina Oberta 2015

Van 18 tot 28 juni is Cuina Oberta in Valencia, de 12ste editie van de restaurantweek. Lekkerbekken kunnen hun hart ophalen tijdens dit gastronomische evenement want de beste restaurants in de hele stad bieden dan speciale menu’s aan voor zeer speciale prijzen. Van authentieke tapasbarretjes, beroemde paellarestaurants en toonaangevende sterrenrestaurants, bijna alle eetgelegenheden in de stad doen hieraan mee. Boek snel een voordelig ticket bij KLM voor deze heerlijke week, en lees wat anderen zeggen over de Cuina Oberta en Valencia.

Sharing is caring!

Comments are closed.