Shadow

Eindhoven365 presenteert overzicht en cijfers 2013

256px-Catharinakerk_EindhovenEen overzicht van de vele events, gebeurtenissen en publicaties die van belang zijn voor Eindhoven en de merkontwikkeling van de stad. Als toevoeging op het jaaroverzicht publiceert Eindhoven365 ook de eerste inspanningen op het vlak van monitoring. Uit onderzoek blijkt dat Eindhovense evenementen in 2013 een waarde van ruim € 57 miljoen behaalden.

Spannende stad en regio De stad Eindhoven is voortvarend bezig. Dat voel je, proef je, lees je nationaal en internationaal. Zoals Peter Kentie, directeur-bestuurder van Eindhoven365, het omschrijft: “De strategie van onze citymarketing zit mede in het spelen met de tijdelijkheid, door verrassende en impactvolle evenementen en festivals veranderen we onze stedelijke omgeving waardoor we een spannende stad en regio worden. Die de bezoeker prikkelt en inspireert. Verrast en doet terugkomen. Het jaaroverzicht 2013 geeft daar een helder overzicht van.”

Economische waarde

Dat de strategie werkt, zie je terug in het evenementenoverzicht 2013. Uit subsidieverantwoordingen en persberichten van organisatoren blijkt dat in 2013 de evenementen in Eindhoven door 3.216.190 personen zijn bezocht. Vermenigvuldigd met de bijbehorende economische factor van de activiteit, komt 2013 op een economische waarde van € 57.099.950,-. Dat events een belangrijke impact hebben op de stad, zie je niet alleen terug in euro’s. Ze hebben ook een belangrijke meerwaarde in het creëren van werkgelegenheid, met name voor de lagere inkomensgroepen. Deze doelgroep is essentieel om de events operationeel tot stand te brengen.

Onderzoek en monitoring van effecten Eindhoven365 is in samenwerking met gemeente Eindhoven, afdeling BIO, gestart met het monitoren van de prestatie van de stad en de ontwikkelde activiteiten. Periodiek worden allerlei prestatiecijfers verzameld uit uiteenlopende disciplines en bedrijfsgroepen, zoals events, retail, horeca, hoteliers, et cetera. Deze worden met behulp van wegingsfactoren bij elkaar gevoegd. Zo wordt gemeten hoe de vlag erbij hangt in Eindhoven en nog gefundeerder worden bepaald welke acties nodig zijn.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!