Shadow

Driekwart van de Nederlanders vindt vakantie welverdiend

Persfoto 1_VakantieHet leven is niet vol te houden zonder vakantie, vindt 1 op de 2 Nederlanders. Een vakantie in het vooruitzicht houdt ze op de been (47%). Ruim 1 op de 3 dagdroomt zelfs dagelijks over de ophanden zijnde vakantie. Is het zover, dan vindt 77% de vakantie welverdiend, blijkt uit onderzoek onder ruim 1100 Nederlanders in opdracht een fabrikant van rozenbottelsiroop.

Nog 3 nachtjes slapen

Vakantie blijkt hard nodig om in de relax-modus te komen. 68% ervaart stress en 38% stelt zelfs vaak te maken te hebben met stressvolle situaties. 1 op de 2 Nederlanders kan dan ook op vakantie veel beter ontspannen dan tijdens het dagelijkse leven. Voor 1 op de 5 lukt ontspannen zelfs alleen echt in vakantietijd. Niet verwonderlijk dat ruim 1 op de 3 het wel ziet zitten om 365 dagen per jaar vakantie te vieren. Dagdromen biedt soelaas voor wie dit geen reële optie is. Voorpret is bijna net zo leuk als de vakantie zelf, meent 45%, en fantaseren over vakantie is op zich al een moment van ontspanning. 1 op de 5 Nederlanders telt letterlijk het aantal nachtjes slapen af tot vertrek.

Vakantie is vakantie

1 op de 3 Nederlanders heeft de eerste dagen van de vakantie nodig om hun werk los te laten.

Gelukkig laat de meerderheid zonder problemen het werk los tijdens een vakantie. Een mogelijke reden voor deze ‘instant’ ontspannen houding: onze slechte bereikbaarheid. Ondanks alle smartphones en de overal beschikbare WiFi vertikken Nederlanders het om tijdens de vakantie te werken. Meer dan de helft is heel stellig: vakantie is vakantie. 62% noemt het onacceptabel om werk mee te nemen en 72% checkt geen werkmail tijdens vakantie. Nederlanders zien bij het vooruitzicht op vakantie er vooral naar uit hun wekker (43%), het binnen zijn (35%) en de stroom aan mail (22%) te missen.

5/5 - (1 stemmen)

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!