Shadow

Drie bijzondere hardloopreizen in 2017

De marathons van New York, Berlijn, Londen maar ook die in Rotterdam zijn bij de meeste hardlopers wel bekend. Maar daarnaast zijn er nog marathons waarbij het er niet alleen om draait zo snel mogelijk van start naar finish te rennen. Bij deze marathons ren je ook langs allerlei culturele en historische bezienswaardigheden. Van bizarre omstandigheden of juist de sfeer, er zijn vele redenen om aan deze unieke loopwedstrijden mee te doen.

©Big Five Marathon

Een reiszoekmachine zette er een paar bijzondere marathons in 2017 op een rij. Tickets voor sportreizen naar marathons en wielerreizen zijn onder meer te boeken bij TUI.

Rock n’ Roll Marathon – Madrid, Spanje

Is voor jou sfeer minstens net zo belangrijk als de sportieve prestatie? Dan is de Rock n’ Roll Marathon iets voor jou. Tijdens de marathon wordt gehouden zijn er overal in de stad live muziekfestivals langs de route om de renners te motiveren en het publiek te vermaken. Bovendien is er ieder jaar een nieuwe route, zodat het altijd een verrassing is voor zowel nieuwe als terugkerende deelnemers. Onderweg kom je langs beroemde plekken als de Puerta del Sol en Plaza Mayor, en je besluit de race in het weelderig groene Buen Retiro Park.

De Rock n’ Roll Marathon is onderdeel van een wereldwijde serie dus doe mee aan een van de 29 andere zoals in Montréal, Dublin of Las Vegas en Liverpool.

Midnight Sun Marathon – Tromsø, Noorwegen

Een van de mooiste plaatsen in Scandinavië is het Noorse Tromsø. Deze stad is bekend als het Parijs van het Noorden en hier wordt ieder jaar de meest noordelijk gelegen marathon ter wereld georganiseerd, de Midnight Sun Marathon. Na een route door het prachtige Noorse landschap vervolgt deze marathon over de Tromsø-brug en langs de hoekige kathedraal Arctic Cathedral. Het evenement begint op 17 juni om 20:30 uur, maar ook al ren je ‘s avonds, het is gewoon licht want de zon gaat niet onder.

Big Five Marathon – Entabeni Game Reserve, Zuid-Afrika

Wil je een reis naar Zuid-Afrika echt speciaal maken, neem dan deel aan de Big Five Marathon. Ren dwars door de savanne van het Entabeni Reservaat nabij Johannesburg. De Grote Vijf bestaat uit de leeuw, het luipaard, de olifant, de neushoorn en de buffel en dit zijn maar een fractie de wilde dieren die je kunt zien. De parkrangers garanderen je veiligheid, dus jij kan genieten van de prachtige natuur en je mooiste marathon ooit lopen.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *