Shadow

Deense camping wint titel Beste Huuraccommodatie

deense campingDe ANWB heeft tijdens het jaarlijkse Camping Gala op 14 januari jl. vier campings in Europa uitgeroepen tot Camping van het Jaar 2014. Hvidbjerg Strand Feriepark in Denemarken won de titel voor Beste Huuraccommodatie. De camping aan de Deense westkust biedt verschillende overnachtingsvormen, maar de nieuwe en exclusieve ‘Vissershuizen’ maakten bijzonder veel indruk op de ANWB-leden en -kampeerspecialisten.

Hvidbjerg Strand Feriepark wordt gerund door twee generaties van de familie Slaikjær, ouders Mona en Thorkild en kinderen Lene en Steen. Het terrein ligt in Blåvand, dichtbij Blåvandshuk, het meest westelijke puntje van Denemarken, aan de westkust van Jutland. Blåvand is een populair vakantieoord, gelegen tussen Nationaal Park De Waddenzee en de Ringkøbingfjord, op een kleine 750 kilometer van Utrecht.

Kampeerland Denemarken

Denemarken telt bijna vijfhonderd geclassificeerde kampeerterreinen, veelal aan de kust van het eilandenrijk, maar ook in het binnenland, aan een meertje, in een bos of aan de voet van (krijt)kliffen. Typisch Deens zijn de hoge kwaliteit van de voorzieningen, de ruimte, de gemoedelijke sfeer, de familiebadkamers en de zogenaamde hoppepuder, ofwel springkussens, die je op vrijwel elke camping in Denemarken aantreft.
Om gebruik te maken van één van de officiële campings in Denemarken dient men in het bezit te zijn van een geldige campingpas. Vrij kamperen is niet toegestaan. Voor mensen met een camper zijn er campings met speciale faciliteiten die je kunt herkennen aan het campersymbool. Tevens zijn er terreinen met de zogenaamde QuickStop Service, waarbij men tegen een gereduceerd tarief kan overnachten en gebruik kan maken van de aanwezige faciliteiten.

Sharing is caring!