Nieuw skigebied Arosa-Lenzerheide verbonden met pendellift

Geplaatst door Redactie op 21 januari 2014 om 16:20 in de categorie Bestemmingen

arosaEen nieuwe ultramoderne pendellift verbindt de Zwitserse skigebieden Arosa en Lenzerheide en zorgt voor een nieuw wintersportgebied in Graubünden. Totaal is er nu meer dan 225 kilometer aan pistes. De nieuwe pendelbaan verbindt de Aroser berg Hörnli en het Urdenfürggli in Lenzerheide. Graubünden heeft zo’n 40 jaar op de verbinding van de skigebieden Arosa en Lenzerheide moeten wachten. “We zijn erg gelukkig! Een langverwachte droom is werkelijkheid geworden”, aldus Philipp Holenstein, CEO van Arosa Bergbahnen AG.

Technisch hoogstandje

De ultramoderne pendellift kan 150 personen vervoeren en de rit duurt slechts 5 minuten. De nieuwe constructie is een technisch hoogstandje: de twee open stations ogen imposant, door de ijzeren constructie, de aandrijfwielen draaien bijna geruisloos en de kabels overbruggen zo’n 1,7 kilometer. Dankzij de verbinding is Arosa-Lenzerheide nu het grootste skigebied van Graubünden en behoort het tot de top 10 van grootste wintersportgebieden in Zwitserland.

Openbaar vervoer inbegrepen

In het nieuwe skiticket zijn de ritten met de Rhätische Bahn en de Postauto op de trajecten Chur-Arosa-Lenzerheide en Tiefencastel inbegrepen. Zo is het nieuwe skigebied eenvoudig en ongecompliceerd bereikbaar voor wintersportliefhebbers.

Sharing is caring!

Comments are closed.