Etihad test vliegen op biobrandstof

Geplaatst door Redactie op 20 januari 2014 om 14:38 in de categorie Reisorganisaties

Etihad biobrandstofEtihad, Boeing, raffinagemaatschappij Takreer, oliemaatschappij Total en het Masdar Instituut voor Wetenschap en Technologie gaan in de Verenigde Arabische Emiraten samen onderzoek doen naar de mogelijkheden voor vliegen op biobrandstof.
Dat vliegen op biobrandstof mogelijk is, demonstreerde Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, door een Boeing 777 gedeeltelijk te laten vliegen op de eerste biokerosine die werd geproduceerd in Abu Dhabi. Ook KLM experimenteert al enige tijd met vliegen op biobrandstof.

Biomassa

De partijen in de Emiraten werken samen onder de naam “BIOjet Abu Dhabi: vluchtplan voor duurzaamheid”. De biokerosine die voor de testvlucht werd gebruikt, was de eerste die in de Verenigde Arabische Emiraten is geproduceerd. De brandstof was gedeeltelijk gemaakt uit biobrandstof.

KLM vliegt op frituutvet

KLM voert sinds maart 2013 wekelijks een vlucht van Amsterdam naar New York uit op afgewerkt frituutvet. Dat scheelt per vlucht 24 ton CO2-uitstoot. Dat is ongeveer evenveel als de uitstoot van een auto die vier keer de aarde rond (160.000 kilometer)

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.