De wereld kleurt groen op St. Patrick’s Day

Geplaatst door Redactie op 13 maart 2015 om 11:29 in de categorie Beurzen en evenementen

Grote Markt Brussel op St. Patrick's DayTijdens St. Patrick’s Day op 17 maart, de belangrijkste Ierse feestdag, kleuren de IAMSTERDAM letters op het Museumplein groen. Dit gebeurt in het teken van de 6e ‘Global Greening’; het evenement waarbij ruim 100 toonaangevende gebouwen en UNESCO Werelderfgoederen ’s avonds groen worden verlicht.

‘Global Greening’ is een initiatief van Ierland Toerisme om het bewustzijn van Ierland als vakantiebestemming te vergroten. Andere nieuwe prominente blikvangers op de lijst zijn onder andere het Colosseum in Rome en de Sacré-Cœur basiliek in Parijs.

Met het ‘op groen gaan’ van het IAMSTERDAM object staat Nederland stil bij de wereldwijde viering van St. Patrick’s Day. De ‘Greening’ in Amsterdam is om 19.00 uur. Eerdere jaren namen Evoluon in Eindhoven en EYE in Amsterdam deel.

Wereldwijde line-up #GoGreen4PatricksDay

De line-up van de ‘Global Greening 2015’ is indrukwekkend. Ierland Toerisme heeft voor deze editie nieuwe boegbeelden gestrikt waaronder het Colosseum, de Sacré-Cœur basiliek, het gemeentehuis van Sydney en het indrukwekkende Jumeirah at Etihad Towers hotel in Abu Dhabi.

Ook ‘old favourites’ zoals de Niagara Falls, de Toren van Pisa en de Londen Eye worden weer groen verlicht. Andere bijzondere deelnemers zijn het kasteel van Doornroosje in Disneyland Parijs, Manneken Pis en diverse skigebieden.

Saint Patrick

De feestelijkheden op Saint Patrick’s Day waren oorspronkelijk bedoeld om de heilige te eren en de komst van het christendom te vieren, maar inmiddels is de feestdag uitgegroeid tot een dag waarop de Ierse cultuur in het algemeen wordt gevierd. Vandaag de dag wordt St. Patrick’s Day in meer landen gevierd dan enig andere nationale feestdag.

St. Patrick’s Day in Ierland zelf vieren? Boek een stedentrip naar Dublin.

De wereld kleurt groen op St. Patrick’s Day
5 (100%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.