Shadow

Boekingen campervakanties lijden niet onder uitbraak coronavirus

Campervakantiereisorganisatie Travelhome ondervindt geen enkele hinder van de huidige malaise in de reisindustrie veroorzaakt door het coronavirus. De touroperator koerst af op het beste boekingsjaar ooit in haar 34-jarig bestaan, met de hoogste groeicijfers voor de bestemmingen Canada en Amerika. Binnen Europa doen met name IJsland en Noorwegen het goed. “Ons vakantieproduct is uiteraard anders dan een standaard hotelvakantie maar juist daarom zijn wij veel minder vatbaar voor de huidige coronamalaise. De enige bestemming in ons aanbod die weinig geboekt wordt, is Australië maar dat komt primair door de recente bosbranden”, stel Travelhome directeur Perry van de Wiel.

Het coronavirus heeft nog geen invloed op het aantal boekingen voor campervakanties © Travelhome
Het coronavirus heeft nog geen invloed op het aantal boekingen voor campervakanties © Travelhome

Campervakanties geboekt voor uitbraak van coronavirus

Het merendeel van campervakantieboekingen voor intercontinentale bestemmingen worden tussen september en januari gemaakt dus in de periode voordat het coronavirus zich echt manifesteerde. Van de Wiel: “Maar zelfs de periode tussen de Vakantiebeurs en eind januari waren hoogtijdagen voor ons. En opvallend, in weerwil van de huidige angstcultuur hebben wij geen enkele annulering gekregen.”

Wat ook in het voordeel van dit type vakantie speelt, is dat je in een cocon met je eigen huis op wielen rondreist, je kunt indien gewenst makkelijk erg drukke plaatsen vermijden. In plaats van te ontbijten in de ontbijtzaal van een groot hotel of cruiseschip, eet je tijdens je campervakantie in of voor je eigen camper met je buren tien meter naast je. Lees hier hoe het zit met het coronavirus en je annulerings- en reisverzekering.

Relatief gering aantal coronabesmettingen in Amerika en Canada

Eveneens een factor die positief van invloed is, is dat het aantal coronabesmettingen in Amerika en Canada in relatie tot het gigantische landoppervlakte vrijwel nihil is. Daarnaast zijn bestemmingen als IJsland, Finland en Noorwegen én zeer dun bevolkt én nog niet overlopen door massa’s toeristen.

Vergelijk de aanbiedingen voor campervakanties bij Travelhome met het aanbod van WorldWideCampers, AmerikaPlus, AutoEurope, Dreamtravels en SNP. Op zoek naar een goedkope campervakantie? Bekijk dan ook ons artikel over wegbrengacties.

Lees meer artikelen over campervakanties. Lees hier voor welke bestemmingen een negatief reisadvies geldt.

Sharing is caring!