Het 5 sterren Bergblick Hotel & Spa in het Tiroler Tannheimertal heeft het aantrekken van Peter Reithmayr een nieuwe stap gezet naar gastronomie van topniveau. Reithmayer behoort volgens de Schlemmer Atlas tot de 50 beste koks van Oostenrijk.
Het 5 sterren Bergblick Hotel & Spa is een exclusieve hideaway in Grän in het Tannheimertal. Het is rustig gelegen in het groen en omgeven door een prachtig landschap. Culinaire hoogstandjes en exclusieve wellness staan hier centraal. Met Reithmayer in de keuken als executive chef wil het Bergblick-eigenaar Daniël Braun de gastronomische kwaliteit van het hotel naar een hoger plan tillen.
Topchef wint prijzen van Gault & Millau
De naam van Peter Reithmayr dook de laatste jaren overal op waar prijzen van Gault&Millau werden toegekend en waar de grote namen van de sterrenkeuken waren vertegenwoordigd. Zijn pad voerde hem van zijn leertijd in hotel Gut Brandlhof in Saalfelden via Fuschl naar Davos en van Dublin naar Wenen. Daar wist hij in het legendarische team onder chef Reinhard Gerer zijn culinaire kunnen te perfectioneren. Tijdens zijn internationale loopbaan was hij kok in voortreffelijke restaurants in San Diego en Duitsland, en gedurende een seizoen ook op een cruiseschip.
Tot voor kort stond Reithmayr aan het fornuis van restaurant Aqarium in Geinberg in Opper-Oostenrijk. Dankzij zijn veelzijdige kookkunsten werd dat restaurant de laatste tien jaar telkens weer bekroond met twee koksmutsen van Gault&Millau, zeg maar de Oostenrijkse Michelin-sterren. Nu gaat deze succesvolle kok aan het werk in het exclusieve hotel Bergblick in het Tannheimer Tal.
Internationale inspiratie en regionale, seizoensgebonden gerechten
Als executive chef zal hij de gasten van het fijnproeversrestaurant Grunstube verwennen volgens de regels van de kunst. Peter Reithmayr staat bekend om zijn internationale inspiratie bij regionale en seizoensgebonden gerechten, die hij op een moderne en artistieke manier op de borden tovert. Zijn creaties bevatten altijd zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, die hij vaak samen met plaatselijke producenten uitkiest. Op die manier kan hij de hoogste kwaliteit en fantastische smaakervaringen garanderen.
Elke gast het perfecte bord
Restaurant Grunstube in hotel Bergblick heeft zeven tafels en is geopend van donderdag tot zaterdag. Een kostbaar kleinood voor fijnproevers! “Ik wil dat elke gast het perfecte bord krijgt”, is de filosofie van de nieuwe keukenchef in hotel Bergblick.
Het Tannheimer Tal staat bekend als een van de mooiste hooggelegen dalen van Europa. Vlak voor de deur van het hotel vind je volop wandel- en fietsmogelijkheden. Dan is het extra prettig als je na een dag vol inspanning en ontspanning in de natuur eerst heerlijk gaat relaxen in de prachtige wellness van het Bergblick Hotel & Spa om daarna heerlijk te genieten van de verfijnde culinaire prestaties van het keukenteam.
Speciale arrangementen van het 5 * Bergblick Hotel & Spa
Het 5 sterren Bergblick Hotel & Spa in het Tannheimertal heeft deze zomer een aantal speciale arrangementen. Bekijk dit en andere arrangementen op de site van het hotel.
Meer tijd voor bergzicht 6 + 1 overnachting cadeau (tot 09.07.23)
Inbegrepen: 7 nachten boeken, slechts 6 betalen, bergzicht afhankelijk van kamercategorie, genietershalfpension, gebruik van de Bergblick-spa, kaartje voor gebruik van de zomerkabelbanen van het Tannheimer Tal, alle andere inbegrepen Bergblick-services. Prijs p.p.: vanaf 1170 euro
Time-out voor fijnproevers, vanaf 12.07.23
Inbegrepen: 2 overnachtingen (aankomst mogelijk van wo tot vr), 2 x ontbijtbuffet, 4-gangendiner in het restaurant (wo), speciaal gastronomisch 4-gangendiner in fijnproeversrestaurant “Grunstube” (open do–za), toegang tot de Bergblick-spa, alle andere inbegrepen Bergblick-services. Prijs p.p.: vanaf 395 euro (evt. plus weekendtoeslag).
Lees ook: