Landal Winterberg verandert in Snowboarddorp tijdens World Cup

Geplaatst door Redactie op 12 december 2014 om 12:17 in de categorie Accommodaties

Landal WinterbergLandal Winterberg in het Sauerland wordt het decor van de World Cup Snowboarden, die op zaterdag 14 maart 2015 plaatsvindt op de Poppenberg, de skipiste die pal naast het vakantiepark ligt. Bekende snowboarders uit Duitsland en Nederland zullen aan de start verschijnen.

Alle 150 deelnemende sporters, inclusief begeleiders en ca. 400 journalisten, verblijven dat weekend op het Landal-park. Winterberg is een populaire bestemming voor sporters: ook de wereldkampioenschappen bobslee en skeleton en de rodelwedstrijden voor de Wereld Cup worden hier gehouden.

Drie wereldcups en een wereldkampioenschap in Winterberg

“Dit is een enorme opsteker voor Winterberg. Met drie wereldcups en een wereldkampioenschap is Winterberg de enige wintersportplaats in heel Duitsland, die zo’n groot aanbod aan hoogwaardige sportevenementen heeft,” aldus General Manager Jaap Schuurman van Landal Winterberg. “Gasten die dat weekend bij ons op het park verblijven, zitten met hun neus vooraan: het wordt een spectaculair weekend, waarin tevens de feestelijke afsluiting van het winterseizoen plaatsvindt.”

Landal Winterberg won overigens onlangs zelf ook goud, toen het –als eerste vakantiepark in Duitsland- werd bekroond met een gouden Green Key-certificaat voor de wijze waarop duurzaamheid wordt geïntegreerd in de totale bedrijfsvoering.

Landal Winterberg

Landal Winterberg beschikt over 200 chaletswoningen, in 4-, 6- en 12-persoons-uitvoeringen. Het park ligt direct aan de skipiste en heeft een eigen restaurant, een afhaalrestaurant, een Bollo Club, ParkShop en overdekt zwembad. Of het nu skiën, snowboarden, wandelen, sleeën, een fakkeltocht of après-ski is: het familievriendelijke skigebied met al zijn mogelijkheden en een kinderskiland voor de kleinsten biedt voor ieder wat wils.

Landal Winterberg verandert in Snowboarddorp tijdens World Cup
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.