Shadow

Zomertip: Ontdek Amsterdam in tropische sferen op de fiets

Over idyllische bruggetjes, langs statige grachtenpanden en onder het Rijksmuseum door. Amsterdam verken je het allerbeste zoals Amsterdammers dat doen: per fiets. Speciaal voor wie de hoofdstad op twee wielen wil bezichtigen heeft het Amsterdam Tropen Hotel een mooi arrangement samengesteld om in twee dagen de hotspots van de stad op te zoeken.

Het terras van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en het Amsterdam Tropenhotel vormt een oase van rust en groen in de stad. © Fair Focus
Het terras van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en het Amsterdam Tropenhotel vormt een oase van rust en groen in de stad. © Fair Focus

Dit is misschien wel het beste moment om op de fiets te stappen en Amsterdam te ontdekken. De terrassen, restaurants en musea zijn weer open, maar de toeristische hotspots zijn aanzienlijk minder druk. Tel daar de verwachting van weer een prachtig zonnige zomer bij op en een tripje naar Amsterdam wordt wel heel aantrekkelijk.

Zomers fietsarrangement Amsterdam: 149 euro per twee personen

fietsarrangementHet zomerse fietsarrangement is nu te boeken via www.amsterdamtropenhotel.nl en geldig vanaf 25 juni tot 1 september 2020. De prijs van €149 is voor twee personen en inclusief overnachting met ontbijt, ontvangst met welkomstcocktail in de bar en een volledig verzorgd driegangen diner in de binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. En natuurlijk het gebruik van de fietsen tijdens het verblijf! Het uitzicht op het groene Oosterpark – heerlijk voor een avondwandeling of om lekker te luieren op een kleedje in het gras – krijgen gasten er gratis bij.

Buurt in opkomst

Het Amsterdam Tropenhotel is onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen, dat gevestigd is in een monmentaal pand vlakbij Artis. © Fair Focus
Het Amsterdam Tropenhotel is onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen, dat gevestigd is in een monmentaal pand vlakbij Artis. © Fair Focus

Het Amsterdam Tropen Hotel ligt meteen aan het sfeervolle Oosterpark in Amsterdam-oost. Dit deel van de stad is al een tijdje in opkomst met steeds weer nieuwe hotspots, hippe pop-up stores en schattige koffietentjes. Deze buurt is nog relatief onontdekt, wat het een heerlijk authentiek sfeertje geeft. Het oude centrum ligt om de hoek, dus het verkennen van het oosten van de stad is prima te combineren met het bezoeken van de meer traditionele bezienswaardigheden. Zeker nu er geen grote drommen toeristen zijn. Reserveren is voor musea wel noodzakelijk, maar daar helpt de vriendelijke receptioniste van het hotel graag bij.

Overnachten én bijdragen aan een goed doel

Het Amsterdam Tropenhotel is onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), dat zich richt op duurzame ontwikkeling. Of het nu gaat over het beter opsporen van tuberculose in Bangladesh, het vergroten van de toegang tot financiële diensten in Marokko of de strijd tegen kindhuwelijken in Malawi, KIT is ermee bezig. Dit financiert het KIT mede door de horeca en de evenementen die zij organiseren. Zo draagt iedere overnachting, biertje of maaltijd een beetje bij aan een betere wereld.

KIT is sinds 1926 gehuisvest in een monumentaal pand aan de Mauritskade in Amsterdam-oost. Het Tropenmsueum bevindt zich in hetzelfde gebouw, waar ook De Tropen café en restaurant te vinden is.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.