Shadow

Fietsen, zwemmen en klauteren: tips voor een gezinsvakantie in het Teutoburgerwoud

Nu Duitsland weer toegankelijk is, plannen steeds meer mensen een vakantie naar onze oosterburen. Op een uur rijden vanaf de grens vind je de ideale vakantieregio voor het hele gezin; het Teutoburgerwoud.

Bij velen staat het Teutoburgerwoud bekend als een rotsachtige regio, maar het kent ook veel vlakke gebieden waar je heerlijk kunt fietsen en onderweg allerlei bezienswaardigheden tegenkomt. Dat het Teutoburgerwoud een aantrekkelijke fietsregio is voor het hele gezin bewijzen deze routes.

Paderborner Land Route

De Wewelsburg ©  Teutoburger Wald Tourismus / M. Schoberer
De Wewelsburg © Teutoburger Wald Tourismus / M. Schoberer

Deze route brengt je dwars door het hele Paderborner Land, een deelregio van het Teutoburgerwoud. Je kunt deze 245 kilometer lange route heel gemakkelijk opdelen in kleine stukjes en onderweg kom je langs een hoop kindvriendelijke bezienswaardigheden. Zo kun je een rondje fietsen rondom het grote Aabach-stuwmeer; hier kun je trouwens ook fijn wandelen, skaten picknicken, en bezoek je bij Büren de Wewelsburg, de enige driehoekige burcht van Duitsland met veel activiteiten voor kinderen.

Een ander hoogtepunt is de Gartenschau Bad Lippspringe, een bont landschapspark met veel speelgelegenheden en sinds kort zelfs een unieke Gruffalo-route! De route brengt je langs een hoop historische steden, waarvan Paderborn het hoogtepunt is, met een uitgebreid aanbod aan gezellige restaurants, biertuinen en geschikte accommodaties speciaal voor fietsers.

Paderborner Seentour

De Lippesee © TVB Paderborn/Karl Heinz Schëfer. De Lippesee © TVB Paderborn/Karl Heinz Schëfer.[/caption]

Niet alleen het vele water maakt deze route zo leuk voor kinderen; de Paderborner Seentour is ook nog eens bekend om zijn vele speeltuinen langs de route. Vlakbij Paderborn ligt het Heinz Nixdorf Museumsforum, het grootste computermuseum ter wereld met wisselende exposities waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Een absolute aanrader! Ook Schloss Neuhaus is een bezoek waard.

Onderweg naar het Teutoburgerwoud

Gütersloh en Paderborn liggen in het zuidwesten van het Teutoburgerwoud zijn vanaf de grens binnen anderhalf uur te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Langs de routes kun je overnachten in verschillende accommodaties waar een gepaste afstand tot andere gasten goed te realiseren is – van camping, kleinschalige “Bett & Bike-bedrijven” tot vrijstaande vakantiehuisjes.

Een overzicht van kaarten en fietsroutes vind je in de Nederlandse fietsbrochure die gratis te bestellen en te downloaden is via de Nederlandstalige website www.teutoburgerwald.de/nl

Op deze website vind je ook actuele informatie rondom het coronavirus en de bijbehorende maatregelen van horecagelegenheden, bezienswaardigheden en routes.

Deze gezinsroutes zijn te downloaden in de Teutonavigator, de interactieve kaart van het Teutoburgerwoud. Ook kun je met behulp van de Teutonavigator je eigen route samenstellen.

Lees ook:

Sharing is caring!

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.