Shadow

I amsterdam City Card 2014 met openbaar vervoer geïntegreerd

i-amsterdam citycardAmsterdam Marketing heeft in samenwerking met GVB Amsterdam de I amsterdam City Card 2014 als gezamenlijk product op één smartcard gerealiseerd. Hiermee heeft Amsterdam een primeur met de vernieuwde City Card: toegang tot cultuur en openbaar vervoer op één gezamenlijke card. Frans van der Avert, directeur van Amsterdam Marketing, overhandigde de vernieuwde City Card aan wethouder Carolien Gehrels en Ellen Swinkels, commercieel directeur van het GVB.

Gebruikers van de I amsterdam City Card profiteren vanaf 1 januari 2014 van meer gemak. In de City Card – een van de meest succesvolle City Cards van Europa – zijn musea, attracties, een rondvaart en het GVB openbaar vervoer allen geïntegreerd. Dit is de eerste stap om in de toekomst het openbaar vervoer van de hele Metropool Amsterdam op te nemen in de card.

Reisgemak en breed aanbod

In 2014 is het aanbod in de 72-uurs card in Metropool Amsterdam uitgebreid met openbaar vervoer buiten de stad. Bezoek aan de regio rondom de hoofdstad wordt hiermee gestimuleerd. Zo is er gratis toegang tot het Frans Hals Museum en Teylers Museum in Haarlem, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, molens en musea op de Zaanse Schans en in Volendam/Marken.

Frans van der Avert: “In 2014 gaan we onderzoeken hoe alle vervoerders in de regio en samen met de I amsterdam City Card kunnen worden geïntegreerd, om het gemak voor internationale bezoekers aan Metropool Amsterdam te bevorderen.” De I amsterdam City Card is er in drie varianten: De 24 uur, 48 uur en 72 uur cards.
Foto: vlnr. Frans van der Avert, Carolien Gehrels, Ellen Swinkels.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *