Shadow

Amerika heft eis voor negatieve covidtest op

Met ingang van 12 juni 2022 om middernacht vervalt de eis van de Amerikaanse regering dat alle reizigers negatief moeten testen op het coronavirus alvorens naar de VS te vliegen, zo meldt Bloomberg News.

Campers
Campers op campground@Madeleine van de Wouw

Volgens het huidige beleid moeten internationale reizigers die naar de VS vliegen een bewijs voorleggen van een negatieve coronavirustest die binnen een dag na hun vertrekvlucht naar de VS is afgenomen. Deze maatregel is sinds januari 2021 van kracht.

Het vervallen van de testverplichting is mede tot stand gekomen onder druk van de vooral Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Zij beschouwen de maatregel als buitensporig en geven aan dat het de aankoop van vliegtickets door internationale reizigers bemoeilijkt.

Na 90 dagen wordt de verandering opnieuw beoordeeld door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). De instantie kan dan alsnog besluiten de testverplichting opnieuw in te voeren als er een nieuwe, zorgwekkende variant van het virus opduikt. Het testen voorafgaand aan vliegreizen wordt nog wel aangeraden. Wel is de regering van mening dat de coronavirusvaccins en nieuwe behandelingen het mogelijk hebben gemaakt om de eis te versoepelen. Over het afschaffen van de verplichting tot het hebben van vaccinaties is niets gemeld. Zie ook de reisadviezen van de Nederlandse overheid.

Herstel van de Amerikaanse reisindustrie

Het vliegverkeer in de Verenigde Staten is vrijwel op hetzelfde niveau als voor de pandemie, maar de internationale reizen waren dat, mede door de testverplichting, nog niet. Volgens Bloomberg geeft een schatting van de U.S. Travel Association aan dat het afschaffen van de vereiste 5,4 miljoen bezoekers naar de VS oplevert. Dat betekent een extra 9 miljard dollar aan reisuitgaven voor de rest van het kalenderjaar. “Vandaag is weer een enorme stap voorwaarts gezet voor het herstel van het inkomende luchtverkeer en de terugkeer van het internationale reisverkeer naar de Verenigde Staten,” zei Roger Dow, voorzitter en CEO van de US Travel Association, in een verklaring die hij per e-mail stuurde naar CNN. “De regering Biden verdient lof voor deze actie, die bezoekers van over de hele wereld weer welkom zal heten en het herstel van de Amerikaanse reisindustrie zal versnellen.”

Boek je reis naar Amerika

Heb je bijvoorbeeld deze reportage of deze campertips gelezen en kun je ook niet wachten om weer naar Amerika te gaan? Boek dan hier je reis, camper, vliegtickets en hotelovernachting:

Campers boek je bij Amerika Plus; Travelhome en World Wide Campers

Pakketreizen kun je boeken bij Kayak pakketreizen en TUI pakketreizen

Vergelijk de prijzen van vliegtickets bij Skyscanner en KLM.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.