Shadow

Alpe Adria Radweg ‘Fietsroute van het Jaar 2015’

De Alpe Adria Radweg, de fietsroute die vanuit de Oostenrijkse stad Salzburg naar de Adriatische Zee loopt, is afgelopen zaterdag op de Fiets- & Wandelbeurs in Amsterdam uitgeroepen tot ‘Fietsroute van het Jaar 2015’. De prijs werd in ontvangst genomen door de voormalige Oostenrijkse wielerprof Paco Wrolich (nu werkzaam voor Kärnten Werbung) en Georg Schrofner van SalzburgerLand Tourismus.

AlpeAdriaRadweg in Karinthie2

De Alpe Adria Radweg is 410 kilometer lang en loopt van de stad Salzburg in SalzburgerLand via de Oostenrijkse regio Karinthië naar de Italiaanse stad Grado aan de Adriatische Zee. De samenwerking tussen de verschillende regio’s en landen maakt deze route – die in 2012 werd geopend – uniek. De Radweg bestaat voor het grootste deel uit vrijliggende fietspaden en in het nieuwe Italiaanse deel loopt de route zelfs over een oude spoorweg. Ondanks het feit dat de route over de Alpen loopt, is de Alpe Adria Radweg geen zware route, onder andere doordat er een paar tunnels in zijn opgenomen, waaronder de Tauerntunnel van 8 kilometer lang, waar de fiets en berijder per trein onder de bergen door zoeven.

Fietstoerisme

De route kan uiteraard in ieders eigen tempo worden afgelegd maar biedt in alle gevallen voldoende bezienswaardigheden, zowel in SalzburgerLand, als in Karinthië en in Italië. Langs de Alpe Adria Radweg zijn voldoende hotels en pensions in allerlei prijsklassen te vinden die zich ook vaak gespecialiseerd hebben in gasten die de fietsroute afleggen. Lees ook: Vind jouw ideale camping in Karinthië.

Lees meer over de mooiste fietsroutes in Europa.
Voor meer informatie: www.alpe-adria-radweg.com
Meer informatie over SalzburgerLand en Karinthië en fietsen in die regio: www.salzburgerland.com en www.karinthie.com.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

4.2/5 - (5 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *