Shadow

2016 nu al recordaantal selfie-doden

Screen Shot 2016-08-18 at 2 16 45 PMEr valt niet te ontkennen dat selfies steeds populairder worden. Deze toenemende populariteit is echter niet zonder gevaren –  elk jaar vallen er meer doden en gewonden gerelateerd aan het maken van een selfie. Reisverzekering.net onderzocht deze bizarre ontwikkeling en vond opvallende resultaten.

Het aantal doden en gewonden als gevolg van een selfie-gerelateerd incident groeit elk jaar gestaag. Zo blijkt uit onderzoek van Reisverzekering.net dat in 2016 het aantal selfie-doden significant hoger is dan voorgaande jaren (en dat al in augustus) Waar in 2013 er ‘slechts’ twee doden vielen aan selfie-gerelateerde ongevallen, zijn dat er in 2016 maar liefst 62. Een toename van 3000% – en dat in slechts 3 jaar tijd. Zelfs ten opzichte van het aantal selfie-ongevallen in 2015 (37 doden, 7 gewonden) is het aantal slachtoffers enorm gegroeid en haast verdubbeld.

Onvoorspelbaarheid natuur

De meeste gevallen zijn te wijten aan de onvoorspelbaarheid van de natuur, waardoor menig selfie-nemer is verdronken, van grote hoogte  is gevallen of flinke brandwonden heeft opgelopen. Een tweede oorzaak is het per ongeluk afvuren van een pistool als mensen deze voor een selfie op hun eigen hoofd hebben gericht. Dit gebeurde nu al zo’n 8 keer.  In Nederland is er tot nu toe nog nooit iets dergelijks gerapporteerd, maar in India is dat wel anders. Het land heeft meer selfie-gerelateerde doden op zijn naam staan dan welk land ook. Maar liefst de helft van alle selfie-ongevallen in 2015 gebeurde in India. Naast India zijn de Verenigde Staten, de Filippijnen en Pakistan andere landen waar relatief veel (dodelijke) selfie-ongevallen plaatsvonden.

Lees het hele bericht hier

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!