Shadow

Zuidoost Zweden klaar voor het zomerseizoen

Korpaboet boomhutDe Zweedse regio Oostelijk Småland en Öland optimaliseert het vakantieaanbod voor het zomerseizoen. Zo introduceert de regio een nieuwe ferryverbinding van Västervik naar de UNESCO Werelderfgoed stad Visby, gelegen op het eiland Gotland. Ook opent eind juni het grootste motorcross museum van Europa haar deuren en kunnen vakantiegangers deze zomer overnachten in een boomhut.

Ferryverbinding naar Gotland

Een nieuwe ferryverbinding verbindt de grillige kustlijn van Småland met het grootste eiland van Zweden: Gotland. De ferry heeft een capaciteit van 1.200 personen en legt aan in de voormalige Vikingen stad Visby, dat sinds 1995 UNESCO Werelderfgoed is.  Dankzij de ferryverbinding kunnen gezinnen, visliefhebbers en zonaanbidders, die in of rond Västervik verblijven, eenvoudig een uitstapje maken naar het eiland.

MX World Collection: het grootste motorcross museum van Europa

Vakantiegangers die van motorcross houden, bezoeken deze zomer het nieuwe MX World Collection museum in Vimmerby. Het grootste motorcross museum van Europa is meer dan 1400 m2 groot en herbergt ruim 120 motorcross fietsen van de afgelopen 60 jaar. Naast bijzondere modellen zijn er ook ‘wereldkampioenschap’ bikes, prestigieuze trofeeën en outfits van professionals te bewonderen. Het museum met eveneens een café en motorcross werkplaats, staat onder leiding van Magnus Frodig, de succesvolle motorcrosser uit de jaren ’80 en gepassioneerd verzamelaar.

Overnachten in een boomhut in het Zweedse Glasrijk

Deze zomer kun je letterlijk tussen de boomtoppen overnachten in het Glasrijk. Op slechts 1 km van Småland’s bekendste glasblazerij Kosta Boda, is de ‘Korpaboet’ boomhut gevestigd in een oude eik op 6 meter hoogte. De boomhut telt twee kamers met een tweepersoonsbed en een slaapbank. Ook is het voorzien van een keuken, toilet en terras.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!