Salzburger Almsommer van start

Geplaatst door Redactie op 16 juni 2014 om 16:19 in de categorie Bestemmingen

rp_Almsommer-in-sbl-300x290.jpgSalzburger Almsommer, het zomerseizoen in SalzburgerLand is weer gestart. Speciaal thema dit jaar is kruiden uit  de regio en de toepassingen hiervan. Daarmee sluit de Almsommer ook aan op een groeiende belangstelling in de maatschappij voor authenticiteit en pure, eerlijke producten. Ook alle hutten in de bergen zijn nu weer open.

Vele toepassingen

De kruiden die van de alpenweiden komen worden in SalzburgerLand op veel verschillende manieren gebruikt. In Hochkönig bijvoorbeeld maakt men al sinds jaar en dag sappen, spreads, crèmes, maar ook likeur en schnaps van de verschillende kruiden.

Almsommerhutten & partners

De Almsommerhutten spelen een grote rol in de zomer en zijn te voet, maar ook vaak met de fiets (mountainbike) te bereiken. Ieder jaar worden deze hutten en partners geselecteerd op basis van bepaalde eigenschappen: authentiek of juist trendy, maar elke hut is uniek en heeft de typische Oostenrijkse Alpensfeer. Je kunt er ’s zomers terecht voor een stevige, traditionele lunch, maar ook om er te overnachten.

Dit jaar zijn er maar liefst 167 Almsommerhutten die het officiële label mogen voeren. Ook zijn er 93 Almsommer partners: hotels, pensions en herbergen waarvan de gastheer grote kennis van de regio en de lokale activiteiten heeft.

Evenementen en nieuwe activiteiten

Gedurende de zomermaanden zijn er talloze  andere evenementen, thematische wandeltochten en feesten in SalzburgerLand. Een aantal hiervan op een rij:

  • Hermann Maier Wandel Dag: Wandelen samen met dé skilegende van Flachau. Dat kan op 28 juni in Flachau. De ‘Herminator’ himself loopt uiteraard ook mee.
  • Van 12 t/m 14 juli doen de beste DJ’s ter wereld, zoals Hardwell, Afrojack en Armin van Buuren Salzburg aan voor het Electronic Music Festival op de Salzburg Ring.
  • IRONMAN 70.3: dé wedstrijd voor mannen van ijzer. Deze wereldwijde competitie doet op 30 augustus voor de 3e keer Zell am See aan en geldt als één van de zwaarste uitdagingen ter wereld. De triatleten moeten 1,9 kilometer zwemmen in de Zeller See, 90 kilometer fietsen en lopen aansluitend een halve marathon.

 

Sharing is caring!

Comments are closed.