Zomerfestivals op Jersey

Geplaatst door Redactie op 4 augustus 2014 om 14:26 in de categorie Bestemmingen

D001-00465Jersey is niet alleen een van de zonnigste plekjes van het Verenigd Koninkrijk, ook staat het Kanaaleiland in de zomer bol van de festivals, concerten en evenementen. Het begint halverwege augustus met de Battle of Flowers, een van de grootste bloemencorso’s van Europa. Een paar weken daarna is het genieten van goede muziek in de buitenlucht tijdens Jersey Live, met optredens van de beste Britse artiesten. Vliegtuigspotters kunnen hun hart ophalen tijdens het Jersey International Air Display en tijdens het Brachage Festival staat alles in het teken van film, muziek en kunst.

Bloemen en muziek

Op het eiland zijn ze er al maanden mee bezig, dag en nacht. De Battle of Flowers is voor veel bewoners hét evenement van het jaar. De wagens en de bloemen moeten perfect zijn! Leuk detail: Nederland helpt ook een handje mee. Van de honderdduizenden gebruikte chrysanten komt een groot deel uit ons land. Het is een kleurrijke zomertraditie, die je mond open doet vallen – zowel tijdens de parades op donderdag 14 augustus als met de Moonlight Parade bij maanlicht op de 15e.

Een paar weken later, op zaterdag 30 en zondag 31 augustus, is het tijd voor Jersey Live. Op dit gezellige muziekfestival in de open lucht spelen Britse topartiesten de sterren van de hemel. Dit jaar kun je onder andere Ben Howard, Dreadzone en Ellie Goulding zien optreden. Pint erbij en genieten maar!

Van kerk tot kroeg

Ook in september kun je nog volop genieten van de eilandse zomer op Jersey. Zo is donderdag de 11e de grote dag voor vliegtuigliefhebbers. De baai van St. Aubin vormt een prachtig natuurlijk amfitheater voor de International Air Display, een vliegtuigshow vol historische toestellen die acrobatische toeren uithalen. Een kleine twee weken later, van woensdag 24 tot en met zondag 28 september, is het kunst, cultuur, muziek en film wat de eilandklok slaat. Het Brachage Festival biedt voordrachten en wandelingen, lekker eten en drinken, filmvertoningen en fototentoonstellingen. Ook voor kinderen worden er leuke activiteiten georganiseerd. Festivallocaties zijn overal op het eiland te vinden, van nachtclub tot bunker en van kerk tot kroeg. Een eiland vol vertier, met voor ieder wat wils.

Zomerfestivals op Jersey
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.