Westendorf hoogst gewaardeerd door Nederlandse wintersporter

Geplaatst door Redactie op 1 december 2015 om 15:17 in de categorie Bestemmingen

wintersport in WestendorfHet Tiroler Westendorf is het best gewaardeerde wintersportgebied van 2015. Dit blijkt uit de berekeningen van Zoover. Tirol, al jaren de populairste Oostenrijkse regio voor Nederlanders, is met vijf skibestemmingen het vaakst vertegenwoordigd in de top 10.

Nederlands dorp in de Alpen

Westendorf is voor veel Nederlanders een geliefde wintersportplaats. Het hoort in hetzelfde rijtje als Hinterglemm, Mayrhofen, Gerlos en Kirchberg: dorpen waar in de winter een Nederlandse invasie plaatsvindt. Die wintersporters komen voor het skiën,maar de après-ski is voor de meesten minstens zo belangrijk.

Met zo’n 3600 inwoners en een kleine 4500 gastenbedden verdubbelt het inwonersaantal in het hoogseizoen. Het skigebied heeft dit jaar flink geïnvesteerd in de capaciteit en snelheid van een aantal gondels en liften. Zo kunnen wintersporters nóg langer van de besneeuwde bergtoppen genieten.

Criteria

Bij de berekening is gekeken naar beoordelingen van de afgelopen wintersportperiode en naar alle aspecten van het wintersportgebied, zoals de cultuur, het nachtleven, de sfeer, de après-ski, de pistes, de kindvriendelijkheid, prijs-kwaliteit verhouding, het eten en de accommodaties. De top 3 van best gewaardeerde wintersportbestemmingen wordt vertegenwoordigd door verschillende regio’s. Deze uitkomst bevestigt hoe rijk het ski-aanbod in Oostenrijk is.

Opvallend zijn de hoge posities voor Willingen en Schmallenberg in het Sauerland en het ontbreken van skigebieden in Frankrijk en Zwitserland. De après-ski in Gerlos werd met een 9,1 als beste beoordeeld.

  1. Westendorf 8,63
  2. Saalbach / Hinterglemm / Leogang  8,49
  3. Willingen (Sauerland) 8,31
  4. Fiss / Ladis  8,29
  5. Ehrwald 8,24
  6. Schmallenberg (Sauerland) 8,2
  7. Winterberg (Sauerland) 8,17
  8. Kaprun 8,1
  9. Gerlos / Gmünd 7,91
  10. Sölden 7,47

Wintersportvakanties naar leuke skigebieden kun je boeken bij onder meer De Jong Intra, TUI

Westendorf hoogst gewaardeerd door Nederlandse wintersporter
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.