Shadow

Legoland Ninjago-gebied nieuwe topattractie

Legoland NinjagoFamiliepark Legoland breidt in 2016 uit met als belangrijkste trekpleister het nieuwe themagebied Ninjago.

Ninjago-themagebied in Legoland

In het nieuwe NINJAGO themagebied van ruim 5000 vierkante meter is een speciaal interactief ninja trainingscentrum gebouwd. Het speelgebied omvat indoor en outdoor activiteiten voor het hele gezin en is tot in detail uitgewerkt. Iedere bezoeker van het familiepark kan in het NINJAGO universum zijn of haar ninja vaardigheden oefenen. Zo kunnen bezoekers zich in een laser labyrint in ninja stijl een weg banen langs dertig neon-groene laserstralen of een twaalf meter hoge klimwand in de vorm van een rots beklimmen, waarbij de gekleurde handgrepen geluiden produceren.

Ninjago – The Ride in Legoland

De spectaculaire hoofdattractie NINJAGO – The Ride laat de bezoeker in een rijdend treintje kennis maken met de bekende NINJAGO helden van het al eerder geïntroduceerde NINJAGO 4D universum. Samen met hen moeten ze proberen de elementen vuur, bliksem, aarde en ijs in hun greep te krijgen om de NINJAGO-schurken te bestrijden. “De bewegingen van de bezoekers zijn het uitgangspunt van de hele attractie. Hun ninja uitspattingen zullen door een overweldigende NINJAGO 4D universum reizen, waarin al hun zintuigen geprikkeld zullen worden. De attractie vergt precisie en samenwerking en is nog nooit eerder toegepast in een attractiepark”, legt algemeen manager Christian Woller uit.
De attractie van 1200 vierkante meter werd in Canada vervaardigd en kan worden gezien als een wereldprimeur. Een geheel nieuwe technologie, speciaal ontwikkeld voor LEGOLAND, maakt het de bezoekers mogelijk met handbewegingen bijzondere krachten te ontwikkelen. De bezoekers worden tijdens hun 3,5 minuut lange rit blootgesteld aan warmte, kou, wind en water. Kinderen kleiner dan 1,10 meter moeten worden begeleid door een volwassene.

Legoland maakt van 2016 grootste investeringsjaar ooit

In totaal investeert LEGOLAND 85 miljoen DKK (ruim 10 miljoen euro). Het wordt het grootste investeringsjaar in de geschiedenis van het LEGOLAND park en het is geen toeval dat NINJAGO het nieuwe themagebied is geworden. NINJAGO is namelijk al bij vele kinderen over de hele wereld bekend. Het verhaal dat gekenmerkt wordt door vriendschap, het goede tegen het kwade en – niet in het laatste geval – heel veel spelen, maken het tot een logische keuze om het NINJAGO universum tot leven te wekken.

Ninjago hotelkamers

Naast het themagebied heeft het park ook geïnvesteerd in 24 nieuwe NINJAGO themakamers in Hotel LEGOLAND. Elke kamer biedt plaats aan twee volwassenen en twee kinderen. Volgens Christian Woller is er een stijgende vraag naar themakamers. “Het zijn voornamelijk de buitenlandse bezoekers die LEGOLAND als vakantiebestemming kiezen. Het is voor ons daarom een logische keuze geweest om de bestaande themakamers uit te breiden met de nieuwe NINJAGO kamers.”

Arrangementen naar Legoland zijn onder meer te boeken bij TUI,

Sharing is caring!