Wintersportvakantie in de lift

Geplaatst door Redactie op 4 december 2015 om 10:55 in de categorie Bestemmingen

Skigebied SeeCirca 1 miljoen Nederlanders gaan dit jaar naar verwachting op wintersport. De sneeuwliefhebbers lieten het in de jaren 2012 en 2013 een beetje afweten, maar sinds vorig jaar stijgt hun aantal weer gestaag. Als de sneeuwcondities in de nabijgelegen skigebieden goed zijn, zal het aantal vakantiegangers mogelijk zelfs verder oplopen voorspelt de ANWB. De meeste wintersportvakanties vinden plaats in februari.

Eerder al voorspelde ook de Nederlandse Skivereniging een stijgend aantal wintersporters. De skivakantie had jarenlang last van de economische crisis. Wintersportliefhebbers wilden zich deze wintervakantie niet laten ontnemen, maar gingen naar goedkopere bestemmingen, bleven korter, boekten een goedkopere accommodatie of bezuinigden op maaltijden (vaker picknicken op de piste in plaats van eten in een pisterestaurant) en ook de skiuitrusting kon nog wel een jaartje langer mee. Maar bij werkloosheid besloten veel mensen om niet meer op wintersport te gaan. Daarnaast had wintersport te kampen met vergrijzing. Veel senioren die tientallen jaren geskied hebben, hangen op oudere leeftijd de latten aan de wilgen.

Oostenrijk blijft favoriet

Oostenrijk blijft het favoriete wintersportland voor Nederlanders. Meer dan de helft van alle wintersporters zal hier de komende winterperiode neerstrijken. Frankrijk is een goede tweede, en Duitsland en Zwitserland sluiten de rij van belangrijkste wintersportbestemmingen. De populairste wintersportgebieden in Oostenrijk zijn Tirol en Salzburgerland. In Frankrijk worden de meeste wintersportvakanties doorgebracht in de Franse Alpen. In Duitsland is het Sauerland het meest populaire wintersportgebied. De meerderheid van de wintersporters (74%) skiet en circa 11% kiest voor snowboarden. Daarna volgen activiteiten als wandelen en langlaufen.

De auto blijft het meest gebruikte vervoermiddel. Rond de 80% van de wintersportliefhebbers gaat met eigen vervoer, ongeveer 8% gaat met de bus en de overige reizigers kiezen voor het vliegtuig of de trein.

Er zijn overigens nog steeds last minute wintersportaanbiedingen voor kerst te boeken. Bekijk aanbiedingen bij onder meer Pierre et VacancesTUI en Landal.

Wintersportvakantie in de lift
5 (100%) 2 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.