Shadow

Wandel- en fietsland Noorwegen op de Fiets- en Wandelbeurs

wandelen in NoorwegenMet relatief weinig verkeer en een schitterend landschap is Noorwegen de perfecte bestemming voor wandel- en fietsvakanties. Een landschap vol steile fjorden, hoge bergentoppen en ruige wildernis biedt iedere liefhebber een uitdaging. Daarom staat VisitNorway 1 en 2 maart op de Fiets- en Wandelbeurs in de Amsterdamse RAI. “Locals” vertellen je daar graag alles over de gebieden en fiets- en wandelmogelijkheden.Noorwegen kent nogal wat verrassende, onbekende wandelmogelijkheden. Neem bijvoorbeeld de pelgrimsroutes van St. Olaf, wandel van Oslo naar Trondheim of loop de avontuurlijke route van Åkre – Skårsåsetra.

Down hill mountainbiken en wielerrace

Voor zowel toeschouwers als fietsfanatiekelingen worden er ook dit jaar weer diverse fietswedstrijden georganiseerd. Zo is er het wereldkampioenschap ‘Downhill Cycling’ in Hafjell bij Lillehammer en de vijfdaagse wielerronde ‘The Arctic Race of Norway’ in het hoge noorden. Voor de laatste race reist het internationale wielerpeloton een aantal weken na afloop van de Tour de France af naar het gebied boven de poolcirkel voor misschien wel de mooiste wielerronde ter wereld.

Innovativ FjellTurisme

Deze organisatie (Noorse taal) vertegenwoordigt de gebieden Hemsedal, Trysil, Hovden, Gol, Geilo en Rjukan. In deze gebieden vind je honderden gemarkeerde fiets- en wandelpaden die voor jong en oud geschikt zijn. Rjukan is het beste vertrekpunt voor een tocht over de befaamde Hardangervidda of een wandeling naar de Gaustatoppen.

Fjord Noorwegen

De fiets- en wandelroutes in Fjord Noorwegen leiden je naar adembenemende uitzichten. De meest bekende fietsroute in dit gebied is de spoorwegroute Rallarvegen met een afstand van 27 kilometer. Kies voor een gletsjerwandeling, of wandel naar de Preikestolen, de bekendste wandeltocht van Noorwegen.

Wandelen en fietsen in Noorwegen

De mogelijkheden zijn in Zuid Noorwegen enorm en de Noodrzeekust ligt niet ver van de berggebieden. Met haar mooie kustlijn en knusse stadjes is het zuiden de plek om een fiets- of wandelvakantie te combineren met de charme van de kustplaatsjes.

Wandel of fiets in Noord-Noorwegen na middernacht en geniet zo van de midzomernachtzon. Een absolute ‘must do’ per fiets is de eilandengroep Lofoten. De verschillende eilanden zijn verbonden met bruggen, waardoor een rondrit goed te plannen is.

Wandelen en fietsen in de nationale parken in Noorwegen

De Nationale Parken zijn een mooi decor om te wandelen of fietsen. Ontdek de muskusossen, elanden en kuddes rendieren. Fjell Noorwegen beschikt over één van de grotere netwerken van gemarkeerde wandel- en fietsroutes in Europa.

Lees ook: Lentewandelweek in het Sauerland

Sharing is caring!