Voor de herfst: met Fjord Line naar de Indian Summer rond fjord en fjell

Geplaatst door Redactie op 15 juli 2016 om 12:24 in de categorie Bestemmingen

iMageWithFallbackAndMagikDe herfst is kleurrijk – zeg maar gerust schatrijk. In september toont de Noorse bergwereld een adembenemende kleurenpracht. De grootste hoogvlakte van Noord-Europa, de Hardangervidda, maar ook de fjordenwereld rond de Lysefjord en Hardangerfjord bij Stavanger en het Filefjell bij de Sognefjord verruilen vaak binnen enkele dagen hun groene zomerkleur voor intensief rood. Reden hiervoor is de overal groeiende Alpenberendruif uit de heidekruidfamilie Ericaceae, die na de eerste vorst een rode herfstkleur aanneemt.
De kleine, bossige struik volgt wandelaars in de Noorse Nationale Parken bijna letterlijk op de voet, met name in het 3.422 vierkante kilometer grote Nationaal Park Hardangervidda. Van een eenvoudig ommetje tot een- of meerdaagse tochten met overnachting in karakteristieke hutten; zonneschijn maakt elke herfstwandeling over het in totaal 1.200 kilometer lange, goed gemarkeerde wegennet tot een onvergetelijke belevenis. En het kan nog actiever, want zelfs de smalste paden in deze vuurrode herfstwereld zijn uitstekend met de mountainbike te verkennen.

Volgens kenners is de Scandinavische ‘Indian Summer’ in Fjell-Noorwegen het mooiste jaargetijde van het koninkrijk. Na de zomer met zijn lange noordse nachten komt het planten- en dierenrijk tot rust. En na de hectische hoogzomer zijn de fascinerende indrukken des te intenser.

Dagelijkse ferry’s

Het beste nieuws: zowel de hoogvlakte Hardangervidda als de fjorden zijn vanaf de havensteden Bergen en Stavanger met de auto in slechts een tot twee uur makkelijk bereikbaar. Vanaf Hirtshals in Noord-Denemarken vaart rederij Fjord Line met haar moderne cruiseferry’s dagelijks op beide havens.

Met Fjord Line naar de herfstkleuren in Noorwegen

De ferry’s van de Noorse rederij Fjord Line brengen vakantiegangers in de Noorse ‘Indian Summer’ op de lijn Hirtshals-Stavanger-Bergen dagelijks rechtstreeks naar West-Noorwegen. Vanaf Stavanger of Bergen zijn de Hardangervidda en de fjordenwereld met de auto in slechts een tot twee uur te bereiken. Een enkele reis met de nieuwe cruiseferry’s MS Bergensfjord of MS Stavangerfjord is al vanaf 131 euro te boeken. Bij de prijs inbegrepen zijn de overtocht voor twee personen in een personenvoertuig (tot 5 meter lang en 1,95 meter hoog), belastingen en toeslagen, en een slaapstoel per persoon (eventuele toeslagen voor hutten en extra lengte en/of hoogte van het voertuig zijn niet bij de prijs inbegrepen).

Voor meer informatie en boekingen, zie www.fjordline.com/.

Voor de herfst: met Fjord Line naar de Indian Summer rond fjord en fjell
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.