Vlootdag Zeilvloot Monnickendam beleeft zevende editie

Geplaatst door Redactie op 13 maart 2015 om 12:15 in de categorie Beurzen en evenementen

Vlootdag5 (2)Voor de zevende keer wordt eerste paasdag, zondag 5 april, de Vlootdag en Nautische markt van Zeilvloot Monnickendam gehouden. 

Net als de voorgaande jaren kan er tijdens de Vlootdag, die op  5 april van 11.00 – 16.00 uur gehouden wordt rondom de binnenhaven en `t Prooyen in Monnickendam, worden meegevaren. Hiervoor wordt een symbolische bijdrage van €2,50 per persoon gevraagd. Deze bijdrage wordt door de schippers van de zeilvloot aangewend voor het verfraaien van de kop van de haven.

Nautische ervaring

Bezoekers zijn van harte welkom om rond te kijken op de klippers, tjalken, klipperaken, skutsjes, aken en botters die bij Zeilvloot Monnickendam aangesloten zijn. De schippers staan klaar voor alle vragen over de mogelijkheden die de schepen u bieden voor privé- en bedrijfsuitjes. Aan wal zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Zo geven een touwslager, zeilmaker, houtsnijwerker en visroker gedurende de dag demonstraties en wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Daarnaast is er weer gezorgd voor een gezellige muzikale aanvulling en wordt er een nautische markt georganiseerd.

De nautische markt biedt bezoekers de mogelijkheid ook kennis te maken met andere vormen van watersport. Zo kunt u onder andere kennismaken met Zeilkamp Waterland uit Broek in Waterland, de fluisterboot van Theetuin Overleek. Ook kunt u watersportartikelen kopen of bestellen, zoals zeilkleding.

Gezelligheid rondom de haven

Veel cafés en restaurants zijn tijdens de Vlootdag geopend, zodat u rondom de binnenhaven van Monnickendam een gezellige dag kunt beleven.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.zeilvlootmonnickendam.nl en www.onswaterland.nl.

Vlootdag Zeilvloot Monnickendam beleeft zevende editie
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.