Shadow

Vierde designfestival New York maakt van ‘Big apple’ designhoofdstad

New York is van 3 tot 17 mei 2016 weer de designhoofdstad van de wereld tijdens de vierde editie van het designfestival New York.

New York broadway week
© Joe Buglewicz/NYC & Company

Tijdens deze periode staat New York volledig in het teken van design waarbij New York City’s diverse design aanbod en de invloed daarvan op de vijf verschillende wijken worden benadrukt. De beste designers van over de hele wereld zijn aanwezig en er vinden tal van gave events en tentoonstellingen plaats.

“NYCxDESIGN heeft het beeld van NYC als een design hoofdstad verbeterd, en ieder jaar kijken we er weer naar uit om de design industrie en de impact ervan op New Yorkers en de wereld te promoten”, zegt burgemeester Bill de Blasio. “Van design scholen tot design bedrijven, de industrie speelt een essentiële rol in het creatieve- en bedrijfsleven.”

New York City de hoofdstad van design

WTC.nl - World Ticket Center. vliegtickets New York

New York City is het thuis van ruim 40.000 ontwerpers, meer dan 3.900 design bedrijven en 10 prominente design- en architectuurscholen. Hiermee is New York een van de design hoofdsteden ter wereld. NYCxDESIGN is het jaarlijks terugkerende designfestival van NYC dat wordt georganiseerd door de gemeenteraad in samenwerking met vertegenwoordigers van culturele instellingen zoals top designscholen, bedrijven en ontwerpers. Allerlei disciplines nemen deel aan het festival, van architectuur en product design tot fashion en interieur design.

“Het designfestival is enorm gegroeid en heeft New York City neergezet als wereldwijde designhoofdstad, aldus Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company. “NYC is het centrum van creativiteit en innovatie en daarmee de perfecte plek voor de vierde editie van het jaarlijkse NYCxDESIGN.”

Deelnemers designfestival New York

Vorig jaar telde het festival 564 unieke evenementen op 228 verschillende locaties. 17 Design disciplines werden gerepresenteerd in de verschillende wijken van New York City. Het aankomende festival zal zich gaan focussen op handel, cultuur, onderwijs en entertainment met evenementen door de hele stad zoals tentoonstellingen, vakbeurzen, presentaties, lanceringen en open studio’s. Terugkerende deelnemers zijn onder andere BKLYN DESIGNS, Cooper Hewitt National Design Museum, Frieze Art Fair en Museum of Arts and Design. Op stedentrip naar New York? Boek vooraf je tickets voor theaters, musicals en excursies.

Sharing is caring!