Shadow

Beleef New York als een New Yorker: dit zijn de leukste wedstrijden in sportstad New York

New York is een prachtige bestemming voor een stedentrip. De stad barst van de musea, galerieën en musicalshows. Maar ja, een mens kan nu eenmaal maar een beperkte hoeveelheid cultuur op een dag tot zich nemen. Wil je je hoofd even helemaal leeg maken en midden tussen de New Yorkers gaan ontspannen? Bezoek dan een sportwedstrijd in New York.

Beleef New York tussen de New Yorkers en bezoek een sportwedstrijd in Madison Square Garden © Andrew Scozzari / Pixabay
Beleef New York tussen de New Yorkers en bezoek een sportwedstrijd in Madison Square Garden © Andrew Scozzari / Pixabay

Behalve cultuurstad, musicalstad en shopping-stad is New York ook een echte sportstad. Denk maar aan grote sportevenementen zoals de New York Marathon, de befaamde Belmont Stakes paardenraces en de US Open, het tennistoernooi op Flushing Meadows.

Basketbalwedstrijd in New York bekijken

Maar sportstad New York heeft nog meer te bieden. Een van de belangrijkste oer-Amerikaanse sporten is basketbal. Waar ter wereld je ook komt, iedereen kent de New York Knicks, die hun thuiswedstrijden in Madison Square Garden spelen, en de Brooklyn Nets, die hun thuiswedstrijden in het Barclays Center spelen. Beide teams maken deel uit van de National Basketball Association (NBA) en zijn aartsrivalen. Er zijn dus verschillende teams en locaties in New York City waar je basketbalwedstrijden kunt bekijken.

Een basketbalwedstrijd in New York bijwonen? Koop tickets voor de New York Knicks. © Miltiadis Fragkidis / Unsplash
Een basketbalwedstrijd in New York bijwonen? Koop tickets voor de New York Knicks. © Miltiadis Fragkidis / Unsplash

Je kunt natuurlijk in een sportbar of op je hotelkamer via de televisie zo’n wedstrijd bekijken. Maar het is natuurlijk veel leuker om live in een van de stadions een basketbalwedstrijd in New York te volgen. Zo’n sportwedstrijd bijwonen is echt een unieke belevenis. Je zit tussen de gewone Newyorkse fans die helemaal uit hun dak gaan als hun favoriete ploeg scoort. Sport in Amerika heeft ook altijd een hoog fun- en show-element, dus zelfs als je niet van de sport houdt of de regels niet helemaal begrijpt, raak je altijd wel begeesterd door de sfeer in het stadion.

Kaarten vooraf online kopen

Nu kun je er op gokken dat je ter plaatse nog kaarten voor basketbalwedstrijden kunt kopen, maar de kans is aanwezig dat je voor niks een tijd in de rij gaat staan. Als je een basketbalwedstrijd wilt bijwonen, is het dus handiger om vooraf online tickets voor zo’n wedstrijd te bestellen. Dat kan trouwens ook via Nederlandse websites. Voordeel is dan dat je in je eigen taal kunt boeken en je online op je gemak precies je plek in het stadion kunt uitzoeken. Je tickets krijg je gewoon per mail naar je telefoon gestuurd, dus je hoeft ter plekke ook niet meer in de rij voor de kassa te staan. Dat scheelt weer tijd en kan zelfs last minute.

Sportwedstrijden in Madison Square Garden

Naast de NBA-teams zijn er ook verschillende college basketbalteams in de stad, zoals de St. John’s Red Storm en de Fordham Rams. De Red Storm spelen hun thuiswedstrijden ook in Madison Square Garden. De Rams kun je aan het werk zien in de Rose Hill Gym.

In Madison Square Garden worden soms ook ijshockeywedstrijden gehouden. © Seth Hoffman / Unsplash
In Madison Square Garden worden soms ook ijshockeywedstrijden gehouden. © Seth Hoffman / Unsplash

Er zijn ook verschillende amateur- en semi-professionele teams in de stad, zoals de New York Lightning, een semi-professioneel team dat speelt in de American Basketball Association, en de New York Titans, een amateurteam dat speelt in de USBasket.com league.

De stad organiseert ook verschillende basketbaltoernooien voor middelbare scholen, zoals het CHSAA Intersectional Championship, PSAL Boys and Girls Basketball Championship en Nike Tournament of Champions.

Basketbal op pleintjes

Daarnaast staat New York bekend om zijn streetball-cultuur, oftewel basketbal op straten en pleintjes met veel buitenbanen en toernooien, zoals de Entertainer’s Basketball Classic en het West 4th Street Basketball Tournament, die toptalent uit de hele stad aantrekken.

Honkbal in New York

New York telt diverse honkbalclubs zoals de Staten Island Yankees. Vanuit hun stadion heb je een prachtig uitzicht op de wolkenkrabbers van Manhattan. © NYC & Company
New York telt diverse honkbalclubs zoals de Staten Island Yankees. Vanuit hun stadion heb je een prachtig uitzicht op de wolkenkrabbers van Manhattan. © NYC & Company

Naast basketbal worden er in New York ook nog andere sporten op het hoogste niveau gespeeld. Honkbal is een van de populairste sporten in de Verenigde Staten. New York heeft twee van de beste honkbalteams van Amerika in huis: De New York Yankees en de New York Mets.

Voetbal in New York

Ook voetbal wordt in de Verenigde Staten een steeds grotere sport. En dan bedoelen we niet American Footbal, maar ‘Europees’ voetbal. Voetballiefhebbers kunnen in New York gaan kijken naar wedstrijden van de New York Giants, de New York Jets, de New York Red Bulls en NYCFC.

Ook spectaculair zijn de wedstrijden van ijshockeyteams van de New York Rangers, New York Islanders en New Jersey Devils.

Alle bovenstaande teams hebben hun eigen zalen en stadions, behalve de ijshockeyteams. Zij delen hetzelfde stadion in New Jersey, het Prudential Center. Maar de New York Rangers spelen ook in het Madison Square Garden.

Universiteitsteams

Er zijn ook verschillende universiteitsteams in de stad, waaronder de Columbia Lions en de Fordham Rams (voetbal), de St. John’s Red Storm en de Fordham Rams (basketbal), en de Fordham Rams (honkbal).

Veel van de sportlocaties in de stad, zoals Madison Square Garden, Barclays Center en Yankee Stadium, worden ook gebruikt voor concerten en andere niet-sport evenementen.

Alle belangrijke evenementen in New York kun je terugvinden op de site van het toeristen bureau van New York.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.