Shadow

Vier nieuwe schepen voor MSC Cruises

MSC Cruises en Fincantieri hebben vandaag de ondertekening aangekondigd van een Memorandum of Agreement (MOA) voor de bouw van vier ultra-luxe cruiseschepen voor een totale waarde van meer dan EUR 2 miljard.

MSC Cruises Ultra-Luxury

De schepen, waarvan de eerste zal worden geleverd in het voorjaar van 2023, met een tonnage van ongeveer 64.000 GT zal over 500 hutten beschikken. De volgende drie jaar wordt elk jaar één nieuw schip in gebruik genomen.
De schepen zullen onder andere de beste en nieuwste milieutechnologie en andere geavanceerde maritieme oplossingen op zee bevatten. Ook is het ontwerp innovatief en worden baanbrekende opties geïntroduceerd voor het comfort en de ontspanning van de gasten.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises: “Het is een uitvloeisel van het grote succes van ons luxe scheepvaartconcept en onze gasten ons hebben gevraagd om deel te nemen aan het ultraluxe segment, als een natuurlijke evolutie van de MSC Yacht Club. Deze schepen zullen dankzij hun grootte unieke routes aanbieden en de services worden naar een ander niveau worden gebracht, inclusief onze gepersonaliseerde MSC Yacht Club butlerservice, die 24/7 beschikbaar is. Ik ben vooral blij dat ik via deze nieuwe bestelling onze samenwerking met Fincantieri verder kan uitbreiden. De prijswinnende Seaside en Seaside-Evo-klasse zijn al erkend als baanbrekende en innovatieve ontwerpen. We introduceren nu een nieuwe klasse, die een nieuwe standaard van ultraluxe op zee zal creëren met schepen die de kwaliteit en de hoogste normen zullen demonstreren.”

Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri”: “Het is met trots dat twee grote merken – een Italiaanse en een met een sterk Italiaans DNA -, bekend over de hele wereld, vandaag een belangrijk bouwprogramma aankondigen. We zijn zeer blij om een ​​nieuwe klasse schepen in het luxesegment te lanceren, MSC Cruises heeft erkend dat ons ontwerp hen zal helpen een nieuwe generatie schepen te creëren zowel op het gebied van veiligheid als technologie en met bijzondere aandacht voor het comfort van de passagiers. Met dit project kan Fincantieri rekenen op 53 cruiseschepen in haar orderboek en haar positie als absolute marktleider bevestigen.”

Volgens Erik Schuffel, Managing Director MSC Cruises Nederland is het invoeren van het ultra-luxe segment wederom een spannende ontwikkeling in het aanbod. “Naast onze Yacht Club-ervaring zullen de Nederlandse gasten vanaf 2023 genieten van een nog ruimere keuze aan vijfsterrencruise-ervaringen in het hoogste segment van de markt. Onze toekomstige ultra-luxe schepen zullen een privé-jachtervaring benaderen.”

Ook een cruise maken op een van de schepen van MSC? Kijk hier voor leuke aanbiedingen bij  Cruisereizen en
Cruisewinkel .

Meer lezen over cruisen en handige cruisetips bekijken kan op decruisegids.nl

2.7/5 - (6 stemmen)
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Sharing is caring!