Shadow

Verrassend New York City: Flushing Meadows en Queens

NYC & Company, het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York, vervolgt haar Neighborhood x Neighborhood campagne in februari met de spotlight op Flushing, Queens.

Populair Chinatown

New York City Roosevelt Island Tram
© NYC & Company/Joe Buglewicz

Flushing biedt volop mogelijkheden voor een uiteenlopende NYC ervaring. De Nederlanders vestigden zich als eerste in deze buurt en in de 17e eeuw waren het de Engelsen die er hun thuis vonden. Vandaag de dag woont een van de grootste Chinese gemeenschappen ter wereld in Flushing; in de wijk Chinatown. Deze concentratie van mensen met een Aziatische achtergrond dateert van de zeventiger jaren, toen vele Taiwanese immigranten naar Flushing kwamen en er steeds meer immigranten uit andere Chinese regio’s volgden.

Must-See Flushing

In Flushing is meer dan genoeg te beleven voor toeristen en locals. Vanzelfsprekend geniet je er van de lekkerste dim sum en bubble tea, maar laat je ook verrassen door minder bekende Aziatische specialiteiten en lekkernijen. Een bezoek aan het onlangs gerenoveerde Queens Museum en de rustgevende Queens Botanical Garden mag ook zeker niet op de ‘to do list’ontbreken. History-lovers komen aan hun trekken bij de Queens Historical Society, de Kingsland Homestead of het VoelkerOrth Museum.

Sharing is caring!