Shadow

Valencia is eindeloos mediterraan

Valencia, de derde grootste stad van Spanje, is aan een opmars bezig. Met de slagzin ‘eindeloos mediterraan’ richt Valencia zich tot citytrippers die op zoek zijn naar iets anders dan de grote metropolen.

Valencia Mirador Ateneo©Intothesails_pr

Valencia is een stad op mensenmaat met mediterrane flair en weer is aangenaam het hele jaar door. De stad ligt niet alleen vlak bij het strand en biedt een prachtige jachthaven met uitgaansmogelijkheden. Valencia bruist ook van cultuur en heeft diverse troeven in petto zoals baanbrekende architectuur en nieuwe hotspots, grootse evenementen, exquise en vernieuwende gastronomie, parken, natuurgebied en sport. Valencia is dé plek om te ontdekken in 2018!

Groei bezoekersaantallen

In 2017 kende Valencia een recordjaar op het vlak van aantal overnachtingen en bezoekers. Op de luchthaven van Valencia werd een groei van 16,28% in aankomsten opgetekend. De stad zelf noteert een groei van 9,5% aan buitenlandse bezoekers. De Nederlanders realiseren een groei van 15,6% en België 11,9%. Vorig jaar bezochten bijna 400.000 Nederlanders en 150.000 Belgen de stad. Samen zijn ze goed voor bijna 20% van het totaal aantal buitenlandse bezoekers aan de stad. De Nederlanders zijn voor Valencia de tweede belangrijkste categorie buitenlandse bezoekers, na de Italianen, terwijl de Belgen zich op de zesde plaats bevinden, na enkele grote Europese landen.

Vlieg naar Valencia

De jongste jaren zijn het aantal maatschappijen die vanuit Nederland en België koers zetten naar Valencia aanzienlijk toegenomen. Onder meer Ryanair, KLM en Transavia vliegen naar de stad vanuit een hele waaier aan nationale en regionale luchthavens. Onder het motto ‘Valencia is hot!’ lanceert TUI de nieuwe route vanuit Brussel vanaf 30 maart 2018.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!