Shadow

Vakanties naar Noord-Afrika

Met Marokko, Tunesië en Egypte heeft Noord-Afrika drie populaire vakantiebestemmingen voor een tripje met heerlijk weer. Hoewel er vooral in Tunesië en Egypte veiligheidsrisico’s gelden, reizen jaarlijks vele Nederlanders af naar het noorden van het Afrikaanse continent. In dit artikel vertellen we je meer over de drie landen.

Rondreis Marokko

Struinen door smalle straatjes tijdens je vakantie in Marokko / foto Jordi Kuijlenburg
Struinen door smalle straatjes tijdens je vakantie in Marokko.

Marokko is een schitterend land waar ontspanning en cultuur hand in hand samengaan. Bezoekjes aan de schitterende steden als Marrakesh, Rabat en Casablanca wissel je af met heerlijk relaxen aan de prachtige stranden aan de Atlantische Oceaan. In de centra van Marokkaanse steden tref je authentieke marktjes aan, waar eeuwenoude ambachten nog altijd worden uitgevoerd. Maar ook op natuurlijk gebied biedt Marokko een grote veelzijdigheid. De uitgestrekte woestijn, het imposante Atlasgebergte en de adembenemende groene valleien zijn absolute eyecatchers bij een rondreis door Marokko. Voor wie graag het avontuur aangaat, maar geen behoefte geeft aan een grote groep, kan altijd de keuze maken voor een privéreis.

Vakanties naar Marokko kun je boeken bij TUI (groot aanbod), D-Reizen, De Jong Intra, Riksja Travel, Shoestring en Andolives,

Vakantie in Tunesië

Tunesië is wat minder bekend bij het grote publiek in Nederland. Het is een gastvrij land, waar eeuwenoude tradities nog altijd hoogtij vieren. Zowel de zonaanbidders als de culturele toerist is hierdoor in Tunesië aan het juiste adres. Een kamelentocht door de woestijn is een activiteit die niet mag ontbreken bij je vakantie. Bergen, ravijnen en vlaktes wisselen elkaar af en zorgen voor een schitterende aanblik van het land. Ook de stranden bieden het nodige vertier. Heerlijk ontspannen op je ligbed, eindeloze watersportmogelijkheden en een fraaie onderwaterwereld zorgen ervoor dat iedereen iets leuks te doen heeft.

De piramides en onderwaterwereld van Egypte

Egypte is het meest geliefde vakantieland van Afrika. Vele Nederlanders reizen jaarlijks af naar het land en dat is niet zo vreemd. De steden Caïro en Luxor zijn schitterend en natuurlijk zijn piramides onlosmakelijke verbonden met Egypte. Maar ook de magistrale onderwaterwereld in de Rode Zee zijn absolute publiekstrekkers. Schitterend koraal met kleurrijke vissen zijn waanzinnig om met eigen ogen te aanschouwen. Kuststeden als Marsa Alam, Hurghada en Sharm El-Sheikh worden het hele jaar door overspoeld door zonaanbidders, duikers en snorkelaars. Maar ook landinwaarts heeft de Egyptische natuur wat te bieden. Tripjes door de woestijn zijn voor velen een onvergetelijke ervaring.

Onder andere TUI, Corendon, D-Reizen en Sunweb organiseren vakanties naar Egypte. Rondreizen in Egypte boek je onder meer bij Riksjatravel, Shoestring en ANWB Vakantie. Bij Trivago kun je losse hotels in Egypte boeken.

Veiligheid in landen in Noord-Afrika

De veiligheid in de genoemde landen is vaak nogal een discussiepunt. Waar Marokko volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken veilig is, gelden er in (grote) delen van Tunesië en Egypte veiligheidsrisico’s. Reizen naar het niet-toeristische binnenland worden afgeraden, maar de grote steden en toeristische gebieden zijn veelal gewoon veilig. Wel is het verstandig om je voor vertrek goed in te lezen in de meest actuele reisadviezen.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *