Shadow

Vakantiegangers boeken auto vaker op laatste nippertje

Huurauto’s worden steeds vaker geboekt vlak voordat de vakantie begint. Dat constateert autoverhuurder Alamo. Deze zomer overtreft die van vorig jaar met 10 procent meer lastminutes. Van elke vijf huurauto’s worden er vier pas maximaal een maand tevoren vastgelegd. 

© Alamo/Target Travel
© Alamo

Vooral het aantal boekingen voor huurauto’s in Europa en Noord-Amerika is fors gegroeid. Met een groot netwerk aan verhuurlocaties, vooral in de Verenigde Staten, kan Alamo de grotere vraag nog steeds goed aan. Hoewel er altijd wel een passende oplossing kan worden gevonden waarschuwt het verhuurbedrijf ervoor dat bepaalde typen auto’s tijdig moeten worden geboekt om zeker te zijn van beschikbaarheid.

Zo is Canada dit jaar extra in trek. Het land bestaat 150 jaar en de nationale parken 100 jaar. Veel vakantiegangers bij autohuur kiezen voor een grote SUV of minivan om in het jubileumjaar gratis de adembenemend mooie Canadese parken te bezoeken. Lees ook: run op campers in Canada.

Last minute bestemmingen autohuur

In Europa varieert de beschikbaarheid sterk per land. In traditionele lastminute-bestemmingen als Spanje, Italië en Portugal is het nog wel eens lastig om op het laatste moment een huurauto te vinden, weet Van Velzen. Ook hier wordt haar serviceafdeling regelmatig ingezet om het onmogelijke toch mogelijk te maken.

Vergelijk huurautoprijzen bij onder meer AutoEurope.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!