Shadow

Vakantieganger wil schoolse snipperdag

Meer dan driekwart van de ondervraagde Nederlanders die een vakantie hebben geboekt, laat weten belangstelling te hebben voor het inzetten van een schoolse ‘snipperdag’. Het boeken van een pakketreis, waarin de reis en het verblijf samen zijn opgenomen, is het meest populair onder boekers van een vakantie.Dit zijn enkele resultaten uit het onderzoek dat reisbrancheorganisatie ANVR samen met onderzoeksbureau GfK ieder kwartaal doet onder Nederlanders.  Het merendeel van de huishoudens mét kinderen is geïnteresseerd in het vrij kunnen inzetten van een schoolse ‘snipperdag’. Zélf bepalen of een kind een dag eerder of een dag langer weg kan blijven, is gewenst bij ruim 75% van de ondervraagden.

Frank Oostdam, directeur ANVR: ”Niet alleen kan daarmee –extreme- drukte naar en op de vakantiebestemming worden voorkomen, maar draagt ook bij aan een beter milieu, dat bij ons hoog in het vaandel staat. De ANVR pleit daarom al jaren voor deze wijze van schoolse snipperdagen, maar tot op heden mag alleen de school dit bepalen in plaats van ouders van de leerlingen.” Zo tegen de vakantietijd zijn in het tweede kwartaal meer zomerstrandvakanties geboekt dan in het eerste.

Vooral het vliegtuig (52%) en in mindere mate de auto (36%) hebben de voorkeur van de Nederlandse vakantieganger. Doorslaggevend bij zijn vakantiekeuze zijn vooral de bestemming (28%), de rustige locatie (18%) en de laagste prijs (28%). Aanbevelingen door familie en vrienden of vanuit de media en kindvriendelijkheid scoren beduidend lager.

Online boeken

Het online boeken van een reis blijft groeien, blijkt uit het GfK/ANVR-onderzoek. In het tweede kwartaal boekt 72% van de ondervraagden zijn reis via een website, overige boekers doen dat via email, telefoon, app of persoonlijk contact. En hoe betaalt de Nederlander dit? Bijna de helft van de Nederlandse vakantiegangers (46%) gebruikt hiervoor zijn vakantiegeld, terwijl nog eens 46% zijn voor de vakantie bedoelde geld verdeelt over meerdere posten.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!