Shadow

Vakantiebeurs 2021 alleen online te bezoeken

Ondanks een verplaatsing van half januari naar april blijkt het niet mogelijk om een normale Vakantiebeurs in de Jaarbeurs te organiseren. Een fysieke Vakantiebeurs in april is gezien de maatregelen en internationale reisrestricties rondom het coronavirus echter niet mogelijk. Daarom gaat Vakantiebeurs voor één keer online.

Vakantiebeurs
In januari 2022 wordt er weer een gewone Vakantiebeurs gehouden. © Jaarbeurs VNU Exhibitions

Vanwege alle coronabeperkingen was de Vakantiebeurs 2021 al van januari naar april verplaatst. Maar door het wereldwijd hoge aantal besmettingen in combinatie met de reisbeperkingen zit een gewone Vakantiebeurs er ook in april niet in. Vandaar dat voor een online evenement gekozen is.

Vanuit huis vakantie ‘vieren’ en beleven

“Online gaan we een heel leuk evenement neerzetten”, zegt Thecla Amoureus van Vakantiebeurs. “Voorpret is een belangrijk onderdeel van je vakantie. Om mensen dat stukje voorpret al te laten beleven, plannen we in het voorjaar een interactieve online show waarbij het thema vakantie echt ‘gevierd’ wordt. Door weg te dromen, geïnspireerd te raken, mee te doen en zelfs te proeven, willen we dit jaar samen met partners uit de reisbranche de vakantiebeleving in huis brengen.”

Veilige evenementenlocatie

De wens om weer op vakantie te kunnen gaan is groot, en Jaarbeurs, die als eerste evenementenlocatie in Nederland het KIWA-keurmerk als veilige locatie ontving, is feitelijk klaar voor het laten plaatsvinden van veilige events. Het coronavirus heeft de wereld en zeker ook de reissector nog te veel in zijn greep. Hierdoor is het niet mogelijk om begin april het ruime aanbod van nationale en internationale touroperators, landenbureaus en reisorganisaties fysiek samen te brengen.

De Vakantiebeurs wordt van 8 tot en met 11 april 2021 gehouden.

Per 1 februari heeft Thecla Amoureus als Sales Project Manager de leiding overgenomen over het Vakantiebeursteam, met Arjen van der Linden en Tineke Tees. De volgende editie van Vakantiebeurs staat gepland in januari 2022.

Waardeer dit artikel post
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.