Shadow

Uitstekende financiële resultaten BCD Travel

BCD Travel, een van de grootste zakenreisorganisaties ter wereld, heeft de financiële resultaten van 2018 bekendgemaakt. De totale omzet bedroeg 27,1 miljard dollar, waarvan 10,7 miljard aan partneromzet. De omzet steeg met 6% in vergelijking met 2017, de omzet uit nieuwe sales overtrof opnieuw de grens van 1 miljard.

John Snyder©BCD Travel

John Snyder, president en CEO van BCD: “2018 was in vele opzichten een uitzonderlijk jaar voor BCD Travel. Dankzij onze focus op partnerships en innovatie, waarmee we reizigers meer betrekken en intelligente programma’s mogelijk maken, bleven we nieuwe klanten aantrekken. We stelden onze huidige klanten bovendien in staat het bereik van hun programma’s te vergroten. Daardoor behouden we al tien jaar de meest constante retentiegraad binnen deze branche.”

De constante sterke prestaties zijn het resultaat van het ambitieuze groeiplan van BCD Travel. In 2018 investeerde het bedrijf meer dan 40% van de EBITDA in technologie en infrastructuur. Een groot deel van die investering gaat naar de digitale platformen van BCD, zoals DecisionSource®, een business intelligenceplatform voor travelmanagers, en TripSource®, een robuust reismanagementplatform.

Uitbreiding mobiele boekingen

In 2018 breidde BCD de mogelijkheden uit voor mobiele boekingen via TripSourceGo. Daarmee kunnen zakenreizigers via TripSource zelf hotels en vluchten zoeken en boeken. Verder voegde het bedrijf nieuwe functies toe aan TripSource, zoals spraakbesturing, het opslaan van kwitanties, biometrische identificatie en een “I’m safe” button waarmee reizigers zich kunnen melden in een noodsituatie. TripSource heeft de hoogste App Store-score van alle zakenreisapps. In 2018 lanceerde BCD ook SolutionSource®, een unieke marktplaats die klanten toegang biedt tot technologische reisoplossingen van externe partners.

BCD blijft, als onderdeel van haar groeistrategie, investeren in opkomende markten. In 2018 nam de zakenreisorganisatie een meerderheidsbelang in haar operationele activiteiten in Colombia. Onlangs nog werd de uitbreiding van BCD’s internationale netwerk in Zuid-Afrika aangekondigd.

Talentmanagement en duurzaamheid

2018 was ook een jaar van erkenning voor BCD’s talentmanagement- en duurzaamheidsinitiatieven:

  • BCD werd voor het tweede jaar op rij (en zesde keer sinds 2009) uitgeroepen tot Most Admired Travel Management Company door de lezers van The Beat, een toonaangevende website binnen de branche.
  • Voor het derde jaar op rij kreeg BCD een gouden score toegekend van EcoVadis, ‘s werelds toonaangevende MVO-beoordelingsplatform voor internationale leveranciers.
  • John Snyder, president en CEO van BCD, werd uitgeroepen tot ‘Responsible CEO of the Year: Private Company’ door Corporate Responsibility Magazine.
  • Forbes magazine plaatste BCD op de lijst van America’s Best Employers For Women 2018 en al drie keer op de lijst van America’s Best Employers.
  • In 2018 bereikte BCD ook de 29e plaats in de top 100 bedrijven die worden erkend voor hun flexibele werkomgeving. Het was de vierde keer dat BCD de lijst haalde die samengesteld wordt door FlexJobs, een online vacaturesite voor professionals die op zoek zijn naar flexibele, parttime- of freelancefuncties.

“We blijven intensief investeren in technologie, mensen en ons wereldwijde netwerk. Met onze digitale platformstrategie en de meest talentvolle mensen binnen de internationale sector aan boord, willen we een meerwaarde creëren voor onze klanten”, zegt John Snyder.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!