Shadow

Turkije alleen nog met digitaal visum

visum

UPDATE 24 februari 2020: Vanaf 2 maart 2020 mogen Nederlanders zonder visum 90 dagen in Turkije verblijven voor toeristische doeleinden. Onderstaand artikel is dan ook achterhaald.

Vanaf 1 november 2014 is het niet meer mogelijk een visum voor Turkije bij aankomst op de luchthaven te kopen. Reizigers moeten bij binnenkomst van Turkije beschikken over een zogenaamd e-visa.

Let op sites zonder beveiligde versturing persoonsgegevens

De e-visa worden naast via de officiële kanalen ook verkocht via tussenpersonen. Zoover waarschuwt dat er goed moet worden gekeken naar de authenticiteit van deze websites en de gebruikte beveiliging van de sites. Tot op heden zijn er geen valse visum-sites gelokaliseerd maar bij andere landen waar digitale visa verplicht zijn is dit wel geconstateerd. Wel zijn er verschillende aanbieders die persoonsgegevens onbeveiligd verzenden over het internet. Hiermee lopen consumenten het risico dat persoonsgegevens op straat komen te liggen.

Vanaf 1 november 2014 kan het visum voor Turkije echter alleen nog maar online worden aangevraagd. Ter plaatse een visum kopen is dan niet meer mogelijk. Als het e-visa is goedgekeurd wordt het per e-mail toegestuurd, vervolgens dient deze in geprinte vorm te worden getoond op de luchthaven van aankomst. De e-visa (Electronic Visa Application) vervangt de bekende sticker en stempel. Let op: iedere reiziger moet een e-visa hebben. Als je met vier personen naar Turkije gaat, moet je vier e-visa’s aanvragen.

Betalen vanaf 1 november per iDeal en PayPal

Tot nu toe kon je alleen betalen met een Visa of Mastercard als je online een visum wilde aanvragen. Vanaf 1 november 2014 het ook via iDeal en Paypal. Je krijgt direct een bevestigingsmail toegestuurd na het betalen en binnen 48 uur krijg je een mail met je e-visa. Er kan ook worden gekozen de e-visa per post te ontvangen. 180 dagen geldig, maximaal 90 dagen achter elkaar, paspoort nog minimaal 60 dagen geldig Een e-visa voor Turkije is 180 dagen geldig vanaf de gekozen datum aankomst. Je mag dan meerdere malen Turkije in, maar niet langer dan 90 dagen achter elkaar.
Alle paspoorten van het reisgezelschap dienen vanaf de datum van aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Ook kinderen hebben een eigen reisdocument nodig dat nog 6 maanden geldig is.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!