Shadow

Tsjechië trekt meer toeristen uit de Benelux

© Czech TourismHet aantal Nederlanders, Belgen en Luxemburgers dat naar Tsjechië op vakantie gaat is het afgelopen jaar opnieuw toegenomen. In 2015 was er een groei van 25 procent onder de vakantiegangers uit de Benelux. In 2016 is dit gestegen naar 46,6 procent. Daarmee komt de teller bijna op 1 miljoen.

Meer toeristen naar Tsjechië

De Tsjechische Republiek is in 2016 door meer buitenlandse toeristen bezocht. Meer dan 9 miljoen toeristen kwamen naar het land voor toeristische doeleinden. Dit betekent een groei van 6,7 procent ten opzichte van 2015 blijkt uit de cijfers van het Tsjechische bureau voor statistiek. Uit de buurlanden Duitsland, Slowakije en Polen kwamen de meeste toeristen. Hierna volgt de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De meest significante groei was het aantal toeristen uit de Verenigde Arabische Emiraten (+44,9%), Liechtenstein (+40%) en Luxemburg (+33,9%).

Toeristen uit de Benelux

De toename van het aantal toeristen uit Luxemburg kan toebedeeld worden door de nieuwe vluchten van Luxair van Luxemburg naar Praag, die ze sinds 27 maart 2016 aanbieden. Transavia vliegt sinds 2015 vanaf Eindhoven naar de Tsjechische hoofdstad. Dit maakt het zowel voor Nederlanders in het zuiden van het land en de Vlaamse bevolking aantrekkelijk om naar de Tsjechische Republiek te gaan. Daarnaast zijn de vluchten vaak zeer scherp geprijsd. Bekijk aanbiedingen voor vakanties naar Tsjechië bij onder meer Tsjecho Reizen, Kijk ook even naar aanbiedingen van de Landal vakantieparken in Tsjechië. Stedentrips naar Praag boek je bij Stedentrips.nl.

Van de toeristen uit de Benelux vormen Nederlanders de grootste groep. In 2016 gingen 221.125 Nederlanders op vakantie naar Tsjechië. Een groei van 8,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. Ook meer Belgen bezochten afgelopen jaar het land. Zij laten een groei zien van 4,4%. Het aantal Luxemburgse toeristen in 2016 was 15.453.

Overnachtingen

De Nederlandse toerist verblijft in Tsjechië gemiddeld 4,1 dagen. Alleen toeristen uit Rusland, Israël, Malta en Saoedi-Arabië blijven langer. Het gemiddelde aantal dagen dat Belgische toeristen in Tsjechië verblijven zijn 3,6 dagen en Luxemburgers gemiddeld 3,5 dagen.

Tsjechië in 2017: Ervaar Barok met alle zintuigen

CzechTourism Benelux is erg tevreden met de positieve cijfers. “Het aantal bezoekers uit de Benelux heeft onze verwachtingen overtroffen,” aldus Petra Paleckova directeur van het Tsjechische verkeersbureau in Amsterdam. Met het thema ‘Ervaar barok met alle zintuigen’ wil CzechTourism in 2017 Tsjechië positioneren als een culturele reisbestemming.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!