Shadow

Kwart van Nederlandse jongeren gaat backpacken

Kwart Nederlandse jongeren gaat backpackenBackpacken onder jongeren is razend populair. 27% van alle Nederlandse jongeren tussen de 22 en 30 jaar is in de afgelopen 5 jaar langer dan een maand op rondreis geweest. 92% van deze rondreizen waren buiten Europa. De drie populairste bestemmingen om te gaan backpacken zijn Thailand, Australië en Indonesië. Dit blijkt uit cijfers van een onderzoek over backpacken onder 1100 mannen en vrouwen door de website dik.nl.

Op reis tussen studie en baan

De populairste periode om te gaan backpacken is direct na de studie. 71% van de ondervraagden die een rondreis heeft gedaan geeft aan dat dit heeft plaatsgevonden tussen het behalen van een diploma en het zoeken naar een baan. 10% van de reizen vinden plaats tijdens de studie.

Op de vraag of er in het jaar 2017 een rondreis gepland staat antwoordt 5% van de ondervraagden ‘ja’. Een iets groter deel (6%) geeft aan misschien te gaan backpacken dit jaar.

Backpacker gaat ver buiten Europa

Het grootste deel van de deelnemers is aan het rondtrekken geweest buiten Europa. 92% van de ondervraagden die op reis zijn geweest koos een bestemming in een ander werelddeel dan Europa. Azië blijkt het populairste continent om te gaan backpacken, nauw gevolgd door Oceanië. Veruit het populairste land onder backpackers is Thailand. Op plek 2 en 3 staan de landen Australië en Indonesië.

Mannen reizen vaker alleen

Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen vaker alleen op reis gaan dan vrouwen. 48% van de mannen gaat alleen op reis tegenover 38% van de vrouwen. Vrouwen geven de voorkeur aan samen reizen. 46% van de vrouwen gaat samen met een partner op reis en 10% maakt een rondreis met één of meerdere vriendinnen.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!