Shadow

Traditionele muntenceremonie mijlpaal in bouw MSC Preziosa 

Geheel volgens traditie zijn er vanmorgen op de STX scheepswerf in Saint-Nazaire twee siermunten op de mastradar van de MSC Preziosa gelast. Deze muntenceremonie is een oude traditie onder scheepsbouwers die onlosmakelijk is verbonden met de bouw van een nieuw schip. De munt van STX draagt het bekende beeld van Louis Oscar Roty’s La Semeuse, een zaaister met haar tas van graan, die afgebeeld werd op Franse munten tot de komst van de Euro. Op de munt van MSC Cruises staat het bedrijfslogo en het kruis van de oude munten van Genua, de plaats waar de MSC Preziosa op 23 maart 2013 officieel gedoopt wordt.
MSC Preziosa
MSC Cruises tekende eerder dit jaar een contract om het 140.000 ton wegende cruiseschip over te nemen van de voormalige eigenaar. De MSC Preziosa wordt het 13e cruiseschip in de vloot van MSC Cruises en het 4e schip van de Fantasia klasse. De getallen die bij een dergelijk amibitieus project horen zijn indrukwekkend: 30.000 ton staal, 2.000 km aan kabels, 1.751 hutten voor passagiers, een lengte van 333 meter, een snelheid van maximaal 23 knopen en 1.000 man die momenteel iedere dag aan het schip werken.Fantasia klasse compleet

Pierfrancesco Vago, CEO van MSC Cruises: “Ik ben verheugd met deze belangrijke mijlpaal in de bouw van de MSC Preziosa, een prachtig schip dat onze gevierde Fantasia klasse compleet maakt. Onze totale capaciteit groeit met dit schip tot 40.000 slaapplaatsen. Vago maakte bovendien van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat de MSC Preziosa op 23 maart 2013 in Genua gedoopt wordt.  Genua is een voor de hand liggende locatie, omdat deze stad sinds de start van de uitbreidingsplannen van MSC Cruises in 2003 de thuishaven van de Mediterrane cruiserederij is. Daarnaast is de cruise industrie en MSC Cruises in het bijzonder- van groot economisch belang voor Genua en de regio. Vanaf volgend jaar vertrekken er 9 schepen vanuit de haven van Genua, waar in de loop van het jaar bijna 930.000 passagiers op, af of over stappen tijdens 200 afvaarten.
Voor meer informatie: www.msccruises.nl
Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *