Shadow

Topscore voor 32 Nederlandse campings

ANWB Kampeerdagen129 Campings in Europa mogen zich tooien met de titel ANWB Best Erkende Camping 2015. Daaronder zijn 15 nieuwe campings. Onder de Best Erkende Campings zijn maar liefst 32 Nederlandse bedrijven, de hoogste score van alle landen. Het zijn campings die in de campingclassificatie van de ANWB het maximale aantal van vijf sterren scoren. Het zijn de echte toppers met veel voorzieningen, prachtig sanitair en een geweldig terrein.

32 Nederlandse camping hebben een hoog niveau, zo blijkt uit de onafhankelijke campinginspecties van de ANWB. Italië komt op de tweede plaats met 29 Best Erkende Campings, Spanje is derde met 18 campings en Duitsland komt op de vierde plaats met 17 Best Erkende Campings. Het populaire kampeerland Frankrijk zakt in de ranking. Vorig jaar was dit land nog derde, nu staat het op de vijfde plaats met 14 Best Erkende Campings. Daarna volgen Oostenrijk met 7, Kroatië met 5 en Denemarken met 4 Best Erkende Camping2015. Hongarije, Luxemburg en Zweden hebben er elk één.

15 nieuwe campings

In de lijst met beste campings van Europa staan dit jaar 129 campings tegen 139 vorig jaar. Behalve afvallers zijn er ook 15 nieuwe Best Erkende Campings, deze campings haalden vorig jaar nog 4,5 ster, maar zijn nu gestegen naar 5 sterren. Het merendeel (11 campings) behaalde in 2013 al dit resultaat en hebben, mede dankzij verbeteringen, dit resultaat nu opnieuw behaald. ANWB Best Erkende Camping is een kwalificatie voor 1 jaar, gebaseerd op de onafhankelijke campinginspecties door de ANWB. Best Erkende Campings worden elk jaar opnieuw geïnspecteerd.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!