Toeristische attracties in Servie gewoon open

Geplaatst door Redactie op 22 mei 2014 om 15:43 in de categorie Bestemmingen

ServieDe belangrijkste toeristische trekpleisters van Servie zijn niet geraakt door de grote overstromingen op de Balkan. Dat meldt het Nationaal Bureau voor Toerisme van Servie.
Na de hevige regenval en de daaropvolgende overstromingen in verschillende regio’s op de Balkan heeft de Servische overheid de noodtoestand afgekondigd op het grondgebied van Servië, vanwege de overstromingen en aardverschuivingen, die vooral het westelijke en het centrale deel van Servië getroffen hebben.

Vooral landelijke gebieden en kleine steden (met name landbouwgebieden en niet zozeer de toeristische gebieden) zijn zwaar getroffen.

Tot op heden zijn Belgrado (behalve de voorstad Obrenovac) en Novi Sad de overstromingen bespaard gebleven en functioneert het toerisme zoals gebruikelijk in deze gebieden. Dit geldt ook voor de noordelijke provincie van Servië – Vojvodina, en voor de gebieden en bergresorts in het zuiden en oosten van Servië en de stad Nis die midden in dit gebied ligt.

Riviercruises en vluchten gaan gewoon door

De verbindingen met de belangrijkste bestemmingen voor buitenlandse toeristen en alle toeristische attracties zijn gewoon geopend. Ook de luchthaven van Belgrado functioneert als normaal. Riviercruises op de Donau vinden doorgang zoals gepland.

De oproep voor steun komt ook van de secretaris-generaal van de Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO), Taleb Rifai: “Veel gebieden in dit deel van Europa zijn afhankelijk van de toeristische sector en we roepen toeristen op om deze gebieden en de attracties die nog geopend zijn te blijven bezoeken, omdat dit de inspanningen voor de wederopbouw kan helpen versnellen”

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.